Naiset ovat puhuneet – tässä parhaat autot

BMW:n uudessa 4-sarjalaisessa on melkoinen keulailme 0:45
Bemarin uusi 4-sarjalainen miellytti naispuolisista autotoimittajista koostuvaa tuomaristoa. Auto on ehdolla WWCOTY-kisassa vuoden parhaaksi perheautoksi.

Autojournalismissa, kuten autoalalla muutenkin, vallitsee miesten yliedustus. Autoja laitetaan paremmuusjärjestykseen tyypillisesti miesvaltaisten tuomaristojen voimin, mutta eräs kansainvälinen organisaatio haluaa antaa kuuluvamman äänen naispuolisille autotoimittajille.

Alan arvovaltaisimpana pidetty kilpailu maailman parhaan auton tittelistä ratkeaa maaliskuun alussa, kun Car of the Year 2021 -arvonimen saaja paljastetaan, mutta myös muut tahot jakavat tunnustuksia vuoden merkittävimmille autouutuuksille.

Yksi niistä on Women's World Car of the Year -organisaatio, joka tuo naisnäkökulmaa hyvin miesvaltaisista lähtökohdista tehtyihin autorankingeihin.

WWCOTY on perustettu vuonna 2009, ja sen taustalla on uusiseelantilainen autotoimittaja Sandy Myhre. Myhre on myös organisaation presidentti.

Tänä vuonna 38 kansallisuutta edustava 48-henkinen tuomaristo valitsee luokkansa parhaan vaihtoehdon yhdeksässä kategoriassa. Car of the Year -organisaation 60 tuomarista vain viisi on naisia.

Tarkoituksena ei ole valita mitenkään erityisesti juuri naisille sopivia autoja, vaan kriteerit ovat ihan samat kuin muissakin vastaavissa kilpailuissa – tuomarit vain ovat naisia.

Kilpailun voittaja julistetaan maaliskuun alussa kansainvälisenä naistenpäivänä.

Alla WWCOTY-kilpailun kategoriat ja ehdokkaat.

Kompaktiautot

Perheautot

Luksusautot

Urheiluautot

Kompaktit katumaasturit

Keskikokoiset katumaasturit

Isot autot

Lava-autot

Sähköautot

Lähde: WWCOTY

Lue myös:

    Uusimmat