Tätä kaunotarta ei radalla rääkätä: McLaren GT on brittivalmistajan kaikkien aikojen ylellisin luomus

McLaren pyrkii todistamaan, että superautokin voi olla käytännöllinen.

Brittiläinen urheiluautovalmistaja on esitellyt aivan uuden GT-mallin, joka kantaa vähemmän yllättäen nimeä McLaren GT.

Toisin kuin brittivalmistajan muut autot, GT:tä ei ole suunnattu rata-ajoon. Lyhenne tulee sanoista grand tourer, mikä viittaa auton käyttännöllisyyteen ja mukavuuteen pidemmillä taipaleilla. Esimerkiksi säilytystilaa on autossa yhteensä 570 litraa, mikä on suurin piirtein 570 litraa enemmän kuin McLareneissa yleensä.

McLarenin mukaan kyseessä on ylellisin auto, jonka he ovat koskaan kehittäneet. Karvalakkimallin matkustamo on täynnä nappanahkaa, mutta lisähinnasta sen voi korvata alcantaralla – ja lähitulevaisuudessa jopa kashmirilla, jota ei ole koskaan ennen käytetty sarjatuotantoautossa.

1:39
VIDEO: Superautoa ohjastettiin Pleikkarin ohjaimella helikopterista.

Vaikka McLaren GT onkin suunniteltu ylellisyys ja matkustusmukavuus edellä, ei kuljettajaa ole unohdettu. McLarenin itsensä mukaan auton ajettavuuteen on kiinnitetty erityisen paljon huomiota, eivätkä kilpailijoiden mallit pysty tarjoamaan samanlaista ketteryyttä. 1 530 -kiloinen GT on brittivalmistajan mukaan 130 kiloa kevyempi kuin sen ”lähin kilpailija” – joskaan tätä lähintä kilpailijaa ei nimetty.

Auton moottorina on 4,0-litrainen V8, joka tuottaa varsin mukavalta kuulostavat 612 hevosvoimaa. Nollasta sataan ehditään 3,1 sekunnissa, ja huippunopeuttakin löytyy 326 kilometriä tunnissa.

Arkimukavuutta lisää sekin yksityiskohta, että auton maavara on säädettävissä elektronisesti. Korkeimmassa asennossa, 130 millin maavaralla, GT:llä pääsee sieltä mistä tavanomaisellakin henkilöautolla.

McLaren GT:n hinnat alkavat Yhdysvalloissa 210 000 dollarista. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuoden lopulla.

Lähde: McLaren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja