Audi pisti A3:n täysin uusiksi – aiempaa ärhäkämmän näköinen Sportback jo kesällä Suomeen

1:00
Audi on esitellyt aiempaa sporttisemmin muotoillun A3 Sportbackin.

Audi on esitellyt neljännen sukupolven A3:n pystyperäisen version. A3 Sportback oli määrä paljastaa Geneven autonäyttelyssä, mutta tapahtuman peruuntumisen johdosta auto näki päivänvalon verkossa.

Uusi A3 Sportback on ottanut oppia itseään suuremmista malleista. Infotainment-järjestelmä, jousitus ja kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat Audin mukaan tasolla, johon ei tämän segmentin autoissa ole totuttu.

A3:n sisarmallit – Volkswagen Golf, Skoda Octavia ja Seat Leon – ovat nekin uudistuneet hiljattain. Kaikki neljä autoa käyttävät samaa alustaratkaisua.

Uusi muotoiluelementti

Uuden A3:n ulkonäössä painottuvat sekä kompaktit mittasuhteet että aiempaa urheilullisempi muotoilu. Korin hartialinja muodostaa linjan aina etuvaloista takavaloihin saakka. Audin uusi muotoiluelementti – hartialinjan alta sisäänpäin kaartuva korin pinta – korostaa puolestaan pyöränkaaria.

A3 on ensimmäinen Audi, jonka istuinverhoiluksi on mahdollista valita kierrätysmuovipulloja hyödyntävä materiaali.

Ohjaamosta löytyy tuttuja elementtejä Audin suuremman kokoluokan malleista. Kojelaudan keskelle integroitu kosketusnäyttö on 10,1-tuumainen.

Suomeen aluksi kaksi moottorivaihtoehtoa

Uusi Audi A3 Sportback lanseerataan Euroopassa kolmella eri moottoriversiolla.

150-hevosvoimaisen ja kevythybriditekniikkaa hyödyntävän 1,5 TFSI -bensakoneen lisäksi tarjolla on 116 ja 150 heppaa tuottavat 2,0 TDI -dieselit. Lanseerausvaiheessa kaikki versiot ovat etuvetoisia, ja ne on yhdistetty joko 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon tai 7-vaihteiseen S tronic -automaattiin.

Suomeen saadaan ensimmäisenä 1,5 TFSI sekä dieseleistä se tehokkaampi, mutta kummatkin aluksi vain automaattina. Mallisto täydentyy myöhemmin muun muassa nelivetoisilla vaihtoehdoilla. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä.

Lähde: Audi

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.