Audi pisti A3:n täysin uusiksi – aiempaa ärhäkämmän näköinen Sportback jo kesällä Suomeen

Täysin uusi Audi A3 Sportback on esitelty 1:00
Audi on esitellyt aiempaa sporttisemmin muotoillun A3 Sportbackin.

Audi on esitellyt neljännen sukupolven A3:n pystyperäisen version. A3 Sportback oli määrä paljastaa Geneven autonäyttelyssä, mutta tapahtuman peruuntumisen johdosta auto näki päivänvalon verkossa.

Uusi A3 Sportback on ottanut oppia itseään suuremmista malleista. Infotainment-järjestelmä, jousitus ja kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat Audin mukaan tasolla, johon ei tämän segmentin autoissa ole totuttu.

A3:n sisarmallit – Volkswagen Golf, Skoda Octavia ja Seat Leon – ovat nekin uudistuneet hiljattain. Kaikki neljä autoa käyttävät samaa alustaratkaisua.

Uusi muotoiluelementti

Uuden A3:n ulkonäössä painottuvat sekä kompaktit mittasuhteet että aiempaa urheilullisempi muotoilu. Korin hartialinja muodostaa linjan aina etuvaloista takavaloihin saakka. Audin uusi muotoiluelementti – hartialinjan alta sisäänpäin kaartuva korin pinta – korostaa puolestaan pyöränkaaria.

A3 on ensimmäinen Audi, jonka istuinverhoiluksi on mahdollista valita kierrätysmuovipulloja hyödyntävä materiaali.

Ohjaamosta löytyy tuttuja elementtejä Audin suuremman kokoluokan malleista. Kojelaudan keskelle integroitu kosketusnäyttö on 10,1-tuumainen.

Suomeen aluksi kaksi moottorivaihtoehtoa

Uusi Audi A3 Sportback lanseerataan Euroopassa kolmella eri moottoriversiolla.

150-hevosvoimaisen ja kevythybriditekniikkaa hyödyntävän 1,5 TFSI -bensakoneen lisäksi tarjolla on 116 ja 150 heppaa tuottavat 2,0 TDI -dieselit. Lanseerausvaiheessa kaikki versiot ovat etuvetoisia, ja ne on yhdistetty joko 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon tai 7-vaihteiseen S tronic -automaattiin.

Suomeen saadaan ensimmäisenä 1,5 TFSI sekä dieseleistä se tehokkaampi, mutta kummatkin aluksi vain automaattina. Mallisto täydentyy myöhemmin muun muassa nelivetoisilla vaihtoehdoilla. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä.

Lähde: Audi

Lue myös:

    Uusimmat