Saksalaiset äänestivät historiallisesti: Paras auto tulee Japanista – myynnissä myös Suomessa

Hondalta tulossa sympaattinen retrotyylinen sähköauto 1:27
Saksalaiset autotoimittajat valitsivat japanilaisen Honda e -täyssähköauton Saksan parhaaksi uudeksi autoksi.

Totta se on: Saksalaisten autotoimittajien mielestä vuoden paras uutuusauto tulee Japanista. Kyseessä on kaiken lisäksi sähköauto.

Saksalaisia autotoimittajia ei voi syyttää ainakaan kotiinpäin vetämisestä, sillä maan parhaaksi uudeksi autoksi on valittu japanilainen tuote. Vuoden auto Saksassa eli German Car of the Year 2021 -arvonimen voittaja on Honda e -sähköauto.

Saksalaisista autotoimittajista koostuva tuomaristo nosti antamillaan äänillä sen ensin Uusi energia -kategorian voittajaksi, minkä jälkeen se taisteli kokonaiskilpailun voitosta muiden kategorioiden ykkösiä vastaan.

Honda e korjasi potin voittamalla lopulta Volkswagen Golfin (kompaktit autot), Volkswagen ID.3:n (premiumautot), Polestar 2:n (ylelliset autot) ja BMW Alpina B3:n (urheilulliset autot).

Kolmessa kategoriassa viidestä voitto meni täyssähköautolle, sillä myös ID.3 ja Polestar 2 ovat sähköautoja.

– Honda e:n valinta ensimmäisenä japanilaisena autona vuoden autoksi Saksassa on suuri kunnia, jonka vastaanottamisesta olemme uskomattoman ylpeitä. Asiakkailtamme sekä medialta autosta saamamme palaute on ollut uskomattoman myönteistä, Honda Motor Europen johtaja Katsuhisa Okuda hehkuttaa.

Pikkuinen Honda e on japanilaisvalmistajan ensimmäinen sähköautomalli Euroopan-markkinoilla. Sen toimintamatka yhdellä latauksella on noin 220 kilometriä, mistä johtuen sitä onkin markkinoitu erityisesti kaupunkiajoon sopivana autona. Honda e:n hinta jää Saksassa alle 30 000 euroon, kun taas Suomessa se kustantaa noin 35 000 euroa.

Lähde: German Car of the Year

Lue myös:

    Uusimmat