Mikä ihmeen katumaasturikiima? Tämä auto on ollut USA:n myydyin jo lähes 40 vuotta putkeen

Tämä auto on ollut USA:n myydyin lähes 40 vuotta putkeen 3:17
Fordin F-sarjan avolava on ollut USA:n myydyin auto jo lähes 40 vuotta putkeen. Tältä näyttää sen pienin ja myydyin versio F-150, joka uudistui vuodelle 2021.

Huolimatta katumaasturien jatkuvasti lisääntyvästä maailmanlaajuisesta suosiosta, eivät ne vielä hätyyttele amerikkalaisten lemppariautojen asemaa.

Yhdysvaltain 10 myydyimmästä autosta viisi oli viime vuonna avolavamalleja eli niin sanottuja pickupeja. Rapakon takana myytiin viime vuonna yhteensä 14,5 miljoonaa uutta autoa, ja pelkästään kolmen myydyimmän pickupin osuus tästä oli 13 prosenttia.

Viime vuoden myydyin auto oli perinteiseen tapaan Fordin F-sarjalainen lähes 900 000 auton myynnillä. Äffän voittokulku hakee vertaistaan, sillä vuosi 2020 oli sille jo 38:s peräkkäinen USA:n ykköskuljettimena ja peräti 44:s putkeen myydyimpänä pickupina.

Kaukaisena kakkosena oli Chevrolet Silverado vajaalla 600 000 myydyllä autolla. Kolmantena, ihan hieman Silveradon perässä, oli Ram.

Vasta neljänneltä sijalta alaspäin löytyy meille tutumpia autoja, kun kärkikolmikon takaa parhaat paikat menivät Toyota RAV4:lle, Honda CR-V:lle ja Toyota Camrylle.

Eurooppalaisesta näkökulmasta tarkasteltuna hyvin, hyvin massiiviset avolavat ovat USA:n suosituin ajoneuvosegmentti, ja valmistajat tappelevat ostajista raivokkaasti.

Lähde: CarBuzz 

Lue myös:

    Uusimmat