Tässä 6 autouutuutta, joiden ostamista tuskin joutuu katumaan: "Valitsee näistä minkä tahansa, niin kyseessä on pätevä auto"

Porsche Taycan on täällä 1:42
Tällainen on Porschen ensimmäinen täyssähköauto Taycan.

Sähköautoilla on vahva edustus Vuoden auto Suomessa 2021 -kilpailun finaalissa, sillä kuudesta finalistista peräti kolme on tarjolla täyssähköisenä versiona.

Kerroimme viime viikolla Vuoden auto Suomessa -kilpailun tämän vuoden ehdokkaista, joita oli kaikkiaan 27 kappaletta.

Ensimmäisen arviointikierroksen perusteella voittajaehdokkaat on nyt rajattu kuuteen uutuusmalliin, jotka kaikki tarjoavat erinomaista vastinetta suomalaisten rahoille.

Finalistikuusikkoon pääsemisestä taisteltiin tänäkin vuonna tasaväkisesti, sillä useampi auto oli vain muutaman äänen päässä finaalipaikasta.

Vuoden 2021 parhaat autot

Finaaliin selvisivät lopulta Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Skoda Octavia, Toyota Yaris sekä Volkswagen ID.3.

Näistä autoista Porsche Taycan sekä Volkswagen ID.3 ovat täyssähköautoja, minkä lisäksi Peugeot 2008 on saatavissa sellaisena. Kolme muuta autoa ovat tarjolla joko ladattavina tai perinteisinä hybrideinä.

Kilpailun toimikunnan puheenjohtaja Ragnar Mehisto pitää jo pelkkää finaaliin pääsemistä merkittävänä saavutuksena. Kärkikuusikkoon yltäminen kertoo autosta paljon, vaikka voitto jäisikin haaveeksi. 

– Valitsee näistä minkä tahansa, niin kyseessä on pätevä auto, Mehisto kertoo Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tiedotteessa.

Näin voitto ratkeaa

Kaikki kuusi finaaliin yltänyttä autoa ovat toimittajien testattavissa KymiRingin uudella moottoriradalla marraskuun aikana. 

Finaalikierroksella jokaisella tuomariston jäsenellä on käytettävissään 15 ääntä, jotka hän voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on kuitenkin nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ehdokkaana oleville autoille ei tarvitse antaa pisteitä.

Uutuusarvon ja rahalle tarjottavan vastineen ohella Vuoden auto Suomessa 2021 -arvonimen tärkeimpinä valintaperusteina ovat ajettavuus, mukavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys sekä ympäristöystävällisyys. Merkitystä on myös muotoilulla sekä suomalaisia ostajia kiinnostavilla varusteilla sekä autojen ostajalle tarjoamilla mallivaihtoehdoilla.

Kilpailun voittaja julkistetaan 27. tammikuuta.

Lähde: Auto- ja liikennetoimittajat ry

Lue myös:

    Uusimmat