Mikä on paras neuvo, jonka olet saanut äidiltäsi? Naiset vastaavat

Sunnuntaina 11.5. vietetään äitienpäivää. Monelle äidillä on aivan erityislaatuinen paikka sydämessä, mutta mikä on tärkein neuvo, jonka naiset ovat omalta äidiltään saaneet?

"Huomaan itse jakelevani samoja neuvoja, joita äitini on minulle kertonut. Mikä on paras elämänohje tai neuvo, jonka olet äidiltäsi saanut?", kysyy nimimerkki Tyttönen kysyy.

Näin naiset vastasivat:

"Ole rehellinen itsellesi. Se kattaa aikalailla kaiken. Itseään kun ei oikeasti pääse pakoon ja se on ainoa jonka kanssa oikeasti täytyy elää."
– Nainen, 37, naimisissa


"Olemme äitini kanssa käyneet läpi kovia aikoja. Ihailen suunnattomasti sitä, ettei hän ole katkeroitunut, vaan muistuttaa aina, että asioilla on tapana järjestyä ja hyvä voittaa aina pahan. Äidin usko tulevaan, hänen antamansa tuki ja olkapää tuovat suunnattomasti turvaa. Äidilläni on tapana sanoa "Vaikka maailma murjoo lasta, äiti ei lakkaa rakastamasta"."
– Nainen, 27, sinkku


"Tärkeintä, mitä äitini on opettanut ja näyttänyt minulle on se, että työ, opiskelu ja raha eivät saa ikinä mennä perheen, parisuhteen ja terveyden, edelle. Äitini on opettanut minut arvostamaan oikeasti tärkeitä asioita elämässä."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Olen saanut äidiltäni ja mummiltani parempia elämänvinkkejä kuin ikinä yhdestäkään lehdestä tai muusta julkaisusta.

Kysyin joskus äidiltäni, että mistä tietää, onko valmis saamaan lapsia juuri nykyisen kumppanin kanssa. Äiti vastasi, että suhteen kestämisestä ei tietysti voi tietää. Pääasia on, että tietää sydämessään, ettei mies hylkää lapsia, vaikka hylkäisikin äidin.

Hauska äidin suusta kuultu totuus koski miehen mustasukkaisuutta. Ihmettelin äidille, miksi poikaystäväni ei pidä meikkaamisestani. Äiti totesi, että suhteen alussa miehet rakastuvat meikattuun ja laittautuneeseen naiseen. Suhteen kestäessä pitkään mies ei tahdokaan enää, että nainen laittautuu, koska pelkää, että joku toinen mies voisi ihastua omaan tyttöystävään. Aika mustavalkoinen ajatus, mutta luulen, että äidin sanoissa saattaa olla jotain perää.

Vaikeassa elämäntilanteessa soitan ensimmäiseksi äidille. Se on kuin oma kysy ja vastaa –palsta. Aina saa vinkkejä, joskaan ne eivät aina ole sellaisia, mitä haluaisin kuulla."
– Nainen, 23, avoliitossa


"Äitini on sanonut minulle jo pienenä, että on tärkeää ymmärtää, että kaikki eivät tule pitämään sinusta. Se ei ehkä ole kauniisti sanottu, mutta se on auttanut minua olemaan oma itseni."
– Nainen, 25, avoliitossa


"Kyllä sitä pääsee toisten virheistä, kun pääsee ensin omistaan."
– Nainen, 28, sinkku


"Muistan aina, että nuorena ala-asteikäisenä tyttönä pojat kiusasivat minua, kun pidin hameita tai mekkoja. Äitini sanoi, että kun olen vanhempi, pojat kyllä oppivat arvostamaan ja ihailemaan sitä, että olen nainen. En ymmärtänyt äitini neuvoa tuolloin, mutta nyttemmin aikuisena moinen neuvo hymyilyttää."
– Nainen, 27, sinkku


"Äitini ei varsinaisesti ole jakanut mitään neuvoja, mutta häneltä olen kuitenkin oppinut, että elämästä kannattaa nauttia hymyssä suin. Turha stressaaminen ja riitely ei johda mihinkään hyvään. Voisinkin sanoa, että paras "elämänohje", jonka olen äidiltäni saanut on iloinen asenne elämään."
– Nainen, 25, parisuhteessa


"Kotiin saa aina tulla. Jos joskus saan lapsia, opetan heille saman: mitä tahansa oletkin tehnyt, saat aina tulla kotiin."
– Nainen, 28, sinkku

Katso koskettava Lohtu-musiikkivideo:

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta?

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesitäällä!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat