Seitsemän yleisintä seksiongelmaa parisuhteissa – "kyse on tärkeysjärjestyksestä"

Parisuhteissa on monenlaista seksiongelmaa, mutta onneksi useimpiin löytyy ratkaisu. 

Yllä olevalla videolla seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen pohtii, mikä on hänen mielestään yleisin ongelma seksissä.

Asiantuntija paljasti Popsugar-sivustolle yleisimmät seksiin liittyvät ongelmat, joiden kanssa pariskunnat kamppailevat.

1. Erilaiset libidot

– Tässä on kyse siitä, että toinen kumppani haluaa useammin kuin toinen, ja se on uskomattoman yleistä, toteaa seksologi Emily Morse

Morsen mukaan tilanne voi johtaa pieneen turhautumiseen tai syvään katkeruuteen.

Ongelman ratkaisemiseksi pitää kumppanin kanssa keskustella, mutta ilman syyllistämistä. Tilanne ei ole kummankaan vika, sillä kyse on vain erilaisista seksihaluista. Morse kehottaa kehittämään kompromissin jostain halujen puolivälistä.

2. Kommunikaation puute

Seksi on iso osa parisuhdetta, mutta kenties asia, josta puhutte vähiten. Lopputulos voi olla se, ettei kumpikaan osapuoli oikeastaan saa kaipaamaansa sängyssä. 

– Tosiasia on se, että mitä enemmän puhumme seksistä, sitä parempaa seksiä meillä on, Morse toteaa.

Puhuminen todella kannattaa, sillä erään Journal of Sex Research -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan se, kuinka avoimesti puhutte fantasioistanne, kertoo paljon suhteenne laadusta. Tutkijat tulivat Morsen tavoin siihen tulokseen, että tyytyväisimpiä seksielämäänsä olivat nimenomaan ne pariskunnat, jotka kertoivat puhuvansa avoimesti asiasta kuin asiasta.

Sen sijaan, että kävisitte seksikeskustelua makuuhuoneen puolella, jutelkaa asioista neutraalimmalla maaperällä. 

– Minulla on tapana ehdottaa autoajelua, sillä olette kaksin, eikä teidän täydy ottaa kiusallista katsekontaktia, Morse vinkkaa.

3. Esileikin puute

Monikaan nainen ei ole valmis petipuuhiin ennen perusteellista lämmittelyä. Esileikki onkin tärkeä lämmittelyvaihe ennen yhdyntää.

– Tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset tarvitsevat keskimäärin 18 minuuttia esileikkiä ollakseen tarpeeksi kiihottuneita seksiä varten, Morse huomauttaa.

Morse kehottaakin aloittamaan seksikkäillä viesteillä ja kiusoittelemaan pitkin päivää. Esileikkiä ei tarvitse myöskään niputtaa vain suuteluun ja hyväilyyn.

– Olkaa luovia, Morse kehottaa.

Kokeilkaa hierontaa, suuseksiä tai vaikkapa silmien sitomista.

4. Tylsä seksi

Seksielämää pitää piristää toisinaan, jotteivät petileikit muutu puuduttaviksi.

– On houkuttelevaa syyttää kumppania, kun seksistä tulee rutiininomaista, mutta muista: olet 50 prosenttia tuosta rutiinista, Morse muistuttaa.

Morse kehottaa ottamaan itse vastuuta ja ehdottamaan muutosta.

– Jokin pieni asia, kuten eri huone, uusi asento tai seksilelu voi kääntää asiat täysin päälaelleen, hän selittää.

Artikkeli jatkuu videon alla.

5. Seksille ei ole aikaa

Työn, lasten, harrastusten ja muiden velvollisuuksien lisäksi voi tuntua vaikealta tunkea kalenteriin vielä vähän seksiaikaa. Morse on kuitenkin eri mieltä.

– On todella helppoa syyttää kiireistä aikataulua seksin puutteesta. Olen täällä kertomassa, että kyse ei ole ajasta, vaan kyse on tärkeysjärjestyksestä.

Laittakaa seksi tehtävälistalle.

– On niin tärkeää tehdä seksistä prioriteetti – vaikka se sitten pitäisikin aikatauluttaa. Se, että laitatte sen kalenteriin, vie paineita pois, mutta antaa myös molemmille jotain, mitä odottaa.

6. Epätasa-arvoisuus orgasmeissa

Miesten on helpompi saada orgasmi, joten jos nainen jää ilman, se voi olla ongelma.

– Mitä orgasmeihin tulee, miehet ovat kuin paistinpannuja ja naiset kuin haudekattiloita. Vaikka mies ei kokisi todellista ennenaikaista ejakulaatiota, on todennäköistä, että hän saa orgasmin ensin, Morse kertoo.

Ensinnäkin Morse kehottaa kertomaan miehelle tuntemuksistaan. Miehen tulisi auttaa nainen hekuman huipulle, jos itse pääsee sinne ensin.

Artikkeli jatkuu videon alla.

8:10

Muistathan, että suuseksi on varmin tapa tuottaa naiselle orgasmi, sillä suurin osa naisista ei yhdynnässä orgasmia saa?

7. Kuivuus

Jos alapää tuntuu kuivalta, se voi tehdä seksistä jopa kivuliasta. Jos seksistä ei nauti, voi se luoda stressiä parisuhteeseen.

Morse muistuttaa, että jo muutama pisara laadukasta liukuvoidetta voi muuttaa tilanteen täysin.

Lähde: Popsugar

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja