Yllättävä asia paljastaa: Tästä tiedät olevasi onnellisessa parisuhteessa

Tuoreen tutkimuksen mukaan pariskunnat, jotka puhuvat avoimesti omista fantasioistaan, ovat kaikkein onnellisimpia ja tyytyväisimpiä. 

Vakavassa parisuhteessa osapuolet jakavat kaiken – tai ainakin lähes kaiken. Samaan aikaan kun ruoan, kylpyhuoneen ja vuokran jakaminen tuntuu luonnolliselta, omista fantasioista kertominen voi sen sijaan tuntua kiusalliselta.

Omaa suhdettanne seksifantasioista puhumiseen kannata pohtia, sillä Journal of Sex Researchin tutkimuksen mukaan se, kuinka avoimesti puhutte fantasioistanne, kertoo paljon suhteenne laadusta.

Avoimuus vaikuttaa moneen asiaan 

Tutkimuksessa pitkässä parisuhteessa olleita pariskuntia pyydettiin vastaamaan kyselyyn, jossa selvitettiin muun muassa parisuhteen pysyvyyttä, kommunikaatiota ja seksuaalista tyytyväisyyttä. Vastauksia analysoituaan tutkijat tulivat siihen tulokseen, että tyytyväisimpiä seksielämäänsä olivat ne pariskunnat, jotka kertoivat puhuvansa avoimesti asiasta kuin asiasta. 

Tyydyttävän seksielämän lisäksi hyvät keskustelutaidot vaikuttivat positiivisesti myös siihen, kuinka lujana osapuolet pitivät suhdettaan.

Tärkein tulos tutkimuksessa oli kuitenkin se, että seksifantasioista puhuminen näytti korreloivan kaikkien niiden asioiden kanssa, jotka saavat meidät tuntemaan onnellisuutta parisuhteessa. Yhteys tyytyväisen parisuhteen ja fantasioista puhumisen välillä on järkeenkäypää, sillä harva epävarmassa suhteessa elävä uskaltaa paljastaa omia hyvin yksityisiä mieltymyksiään. 

Jos olet luottavaisessa parisuhteessa, etkä silti uskalla paljastaa fantasioitasi, kannattaa muistaa, että niistä puhumisesta voi olla parisuhteellesi ja seksielämällesi enemmän hyötyä kuin ehkä uskotkaan.

Löytyvätkö nämä tuotteet oman yöpöytäsi laatikosta?


Lue myös:

    Uusimmat