Pitääkö kaikkien naisten meikata? Naiset vastaavat

Tällä viikolla MTV Lifestyle selvitti, ärsyttääkö meikkaavia naisia meikkaamattomat naiset.

"Miksi meikattuja ja hiuksiaan värjäileviä naisia ärsyttää meikkaamattomat "luomu"naiset? Kiinnostaisi, asiaa usein kokeneena naisena, tietää rehellinen vastaus tähän kysymykseen. Vastaavasti yksikään mies ei ole ikinä "kuittaillut" minulle tästä", nimimerkki Accountant kysyy tällä viikolla.

"Erittäin hyvä kysymys. Kuulun niihin naisiin, joista puhut. Minua jostain itsellenikin vieraasta syystä ärsyttää naispuoliset kaverini, jotka eivät tee mitään ulkonäkönsä eteen. Ehkä se johtuu pohjimmiltaan kateudesta. Oma itsetuntoni ei kestäisi täysin luomua lookia. Käytän paljon aikaa meikkaamiseen ja hiusten laittamiseen, ja välillä mietin, miten paljon paremmin voisin aikani ja rahani käyttää, jos en olisi niin turhamainen. Kadehdin myös miestäni, jonka aamurutiineissa kestää vain viisitoista minuuttia. Itselläni menee joka aamu vähintään 45 minuuttia.

Siihen en ota kantaa, kumpi näyttää loppujen lopuksi paremmalta: luomu vai tällätty nainen. Varmaan tapauskohtaista. Mutta monesti olen toivonut, että osaisin itsekin välillä vähän rentoutua ja laittautua vähemmän.

Täytyy kuitenkin huomata, että meikittömyys on eri asia, kuin epähygieenisyys. Epähygieenisyydestä on lupakin ärsyyntyä, koska se ei ole reilua muita kanssaeläjiä kohtaan. Vaikka ei tykkäisikään laittautua, ei mielestäni ole liikaa pyydetty, että käy silti suihkussa ja käyttää edes deodoranttia. "
Nainen, 23, parisuhteessa

"Ei minua ainakaan ärsytä, ajattelen vain, että: "Hahaa, miten ruma nainen!" Ei minua ärsytä se, että näytän paremmalta kuin joku muu. Lähinnä olen vähän vahingoniloinen."
Nainen, 27, avoliitossa

"Itse olen vähän huono vastaamaan tähän kun kovalla vauhdilla yritän kasvattaa omaa hiusväriäni takaisin ja meikkaaminenkin on vähän niin ja näin. Ehkä se on niin vakiintunut käsitys (naisten mielissä), että nainen on edustava vain meikattuna ja tietyssä iässä "kuuluu" aloittaa meikkaaminen. Joskus kuulee myös, että asiakaspalvelutyössä olisi myös meikattava asiakkaitaan ajatellen. Hiusväriinkin liittyen varsinkin suomalaisille naisille on hyvin saatu iskostettua, että oma väri on ruma maantienharmaa, vaikka todellisuudessa se on usein lähempänä ihan vaan ruskeaa. Lisäksi oma väri on mielestäni persoonallisempi ja sopii aina parhaiten."
Nainen, 22, parisuhteessa

"Mitä ihmettä, miksi ihmeessä ärsyttäisi? Paitsi ehkä jos kyseessä on joku kauriinsilmäinen kuulashipiäinen kaunotar, joka näyttää tyrmäävältä huippumallilta ilman meikkiäkin… silloin kyse on vain puhtaasti kateudesta. Useammin pikemminkin tuntee itse olonsa entistä huolitellummaksi meikkaamattoman naisen rinnalla, ja mikäs sen mukavampaa kuin erottua edukseen."
Nainen, 27, avoliitossa

"Haluaisin kääntää kysymyksen toisin päin ja kysyä, miksi meikkaamista pidetään pinnallisena aktiviteettina? Jos joku meikkaa tuntikausia, häntä pidetään hieman tyhjäpäänä. Miksi? Itse en meikkaa kuin suuriin juhliin, ja kertoessani meikkaamattomuudesta muille naisille saan yleensä osakseni vain kunnioittavaa ihmettelyä malliin ”itse en pystyisi, onpa rohkeaa”. Kukaan ei siis koskaan ole avautunut minulle tästä, myöskään miehet."
Nainen, 28, sinkku

"Tunnistan kyllä tämän ajatuksen. Itse pidän meikkaamisesta ja minusta on hauska bongailla kauniita meikkityylejä muilta. Luonnonkaunis, meikitön nainen ei sinänsä ärsytä minua, mutta jos näen, että jonkun ulkonäkö parantuisi paljon, jos hän käyttäisi ripsaria tai meikkivoidetta tai vaikka huulikiiltoa, niin silloin saattaa vähän ärsyttää, tosin sekin on ehkä vähän turha vahva sana. Ehkä ennemminkin harmittaa kyseisen ihmisen puolesta. Tyhmää, sillä eihän asia minulle kuulu. Koen kuitenkin, että joskus meikkaaminen on myös kohteliaisuutta muita kohtaan, joten jos joku ei viitsi panostaa edes juhliin mennessään, niin se voi jo ärsyttää."
– Nainen, 28, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta?

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesitäällä!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat