Pienen lapsen äiti Amy halusi jaksaa paremmin ja kevensi yksinkertaisin keinoin – ei laskenut kaloreita

32-vuotias Amy alkoi syödä terveellisemmin ja kävellä 10 000 askelta päivässä, kertoo 7 News -sivusto.

Brittiläinen ruokabloggaaja ja freelancer-esitystaiteen opettaja Amy Greaves, 32, oli kärsinyt huonosta itsetunnosta kauan. Tanssia ja teatteritaidetta opiskeleva nainen koki, että häntä ei hyväksytty koulussa sellaisena kuin hän on. Lisäksi Amysta tuntui, että hänen olisi pitänyt alalla pärjätäkseen olla pitkä ja hoikka.

Amy haki ruoasta lohtua. Pitääkseen energiatasonsa korkealla hän söi sellaista ruokaa, jota saattoi helposti napata mukaan. Lisäksi miltei joka päivä tuli syötyä kakkua tai suklaata.

Vuosien varrella Amy kokeili kaikenlaisia pikadieettejä. Myöhemmin hän luopui niistä, koska ne olivat liian rajoittavia.

Terveellisempi ruokavalio ja 10 000 askelta päivässä

Huhtikuussa 2018 Amy sai tyttären. Hän kertoo päättäneensä tuolloin, että haluaisi pudottaa painoa voidakseen vaikuttaa positiivisesti tyttärensä elämään ja voidakseen elää tätä elämää hänen kanssaan niin täysillä kuin mahdollista. Hän ei halunnut enää jättäytyä pois valokuvista tai aktiviteeteista painonsa takia.

Amy aloitti uudet elämäntavat tammikuussa 2019. Hän alkoi syödä terveellisemmin. Päivän ruokavalioon kuului tyypillisesti terveellinen aamupala, lounaaksi uuniperunoita ja illalliseksi esimerkiksi pastasalaattia tai vihannespitoinen wokki. Terveellisempien ruokailutottumusten lisäksi Amy alkoi kävellä päivittäin 10 000 askelta. 

Onnistuminen näillä keinoin yllätti

Ruokavaliomuutosten ja päivittäisen kävelytavoitteen avulla Amy kevensi 97 kilosta 68 kiloon. Hän yllättyi täysin siitä, että ensimmäisen viiden kuukauden aikana painoa putosi ilman, että hän rajoitti ruokavaliotaan. Hän pystyi edelleen syömään herkullisia ruokia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhdistämällä terveellisemmän ruokavalion 10 000 askeleen päivätavoitteeseen hän kevensi painonsa 68 kiloon. Kaloreita hän ei laskenut.

Katso myös: Fysioterapeutti kertoo vinkit parempaan etätyöergonomiaan

Kroppa joutuu koville kotitoimistoissa – OMT-fysioterapeutti kertoo vinkit parempaan etätyöergonomiaan 11:31

Lähde: 7 News

Lue myös:

    Uusimmat