Mainos

Nelikymppisen neuvot nuoremmille naisille: Älä sano "tahdon" liian aikaisin

Lifehack.org listasi asiat, jotka jokainen nelikymppinen haluaisi kertoa nuoremmalle naiselle. 

ostake16

On vaikeaa olla huomioimatta negatiivisuutta, jos asuu tai työskentelee valittajan seurassa. Joissain tilanteissa et voi valita, mutta esimerkiksi ystäväpiiriinsä voi vaikuttaa. Jos läheisesi vain ottaa ja ottaa, on aika miettiä, haluatko enää antaa (vihje: et).

ostake18

Moni avioliitto päättyy eroon. Haluatko jonon jatkoksi? Luultavasti et.

On petollisen helppoa jäädä kiinni ihmissuhteeseen ja uskotella itselleen, että "tämä on nyt tässä, parempaa ei tule, ei kannata edes etsiä". Jos hoet kumppanistasi jatkuvasti "kunpa hän tekisi/ei tekisi/olisi…" -alkuisia lauseita, et todennäköisesti ole suhteessa sinulle oikean ihmisen kanssa. Jos toiveenasi on muokata kumppanistasi tietynlainen ja silottaa pois tietyt piirteet, kannattaa vaihtaa kumppania.

ostake17

Kieltäytyminen on vaikeaa: sitä pelkää loukkaavansa ja vaikuttavansa tylyltä. "Ei" on kuitenkin kokonainen lause: kieltäytymistä ei tarvitse perustella, eikä jokaista päätöstä tarvitse analysoida loppuun asti.  

ostake21OIKEA

Älä välitä siitä, mitä muut ajattelevat! Tämän tajuamiseen menee useimmilta aivan liian kauan.

 

ostake19

Kun seuraavan kerran näet jotakin kaunista, älä ota siitä kuvaa. Ei yhtäkään Instagram-otosta, ei somepäivitystä. Ei filtteröityä kuvaa hääparista, ei snäppiä ravintolasta. Nauti vain silmilläsi.

Koska netti on kaikkialla ja älypuhelimen voisi kätevyyden nimissä liimata kiinni useimpien ihmisten käteen, elämän pienistä asioista nauttiminen vaatii tahtoa ja ponnistelua.

otsake1

Jos hyväksyt itsesi kaikki ominaisuudet jo aikaisessa vaiheessa elämääsi, säästyt ongelmilta ja vääriltä valinnoilta. Kun hyväksyt itsesi ja rakastat itseäsi, on helpompi myös rakastaa muita.

otsake3

Älä yritä olla vahva aikuinen, joka ei koskaan tarvitse apua keltään. Päästä ihmiset lähelle itseäsi – se todella palkitsee.

ostake5

Älä huolehdi kaikista muista ensin, äläkä jätä itseäsi viimeiseksi. Et koskaan voi miellyttää kaikkia – et koskaan.

otsake4

Älä piiloudu hymyilevän maskin taakse ja mumise "kaikki on hyvin", kun elämä tuntuu vaikealta. Näytä muille, että sinunkin elämässäsi on ylä- ja alamäkiä. Muut näkevät sinut aidosti, luotettavana ja rehellisenä.

otsake2

Mikä tahansa intohimosi sitten onkaan, muista inspiroida itseäsi ja ruokkia sieluasi tekemällä sitä, mistä nautit.

Lisäneuvoja täältä: Onnellisen ihmisen 10 käskyä

ostake7

Rahalla voi ostaa materiaa – tai elämyksiä. Voimme vannoa, ettet haikaile kuolinvuoteellasi jonkun kauppaan jättämäsi veskan perään. Kokematta jääneet kokemukset sen sijaan voivat vaivata mieltä.

Matkailu avaa silmät ja tuottaa vapauden kokemuksia. Näet, miten muut kulttuurit elävät ja maailmasi laajenee. 


ostake6

Miten monta huonoa ihmissuhdetta olisikaan jäänyt väliin, jos suhteiden osapuolet ymmärtäisivät tarpeensa ja halunsa ajoissa. Jos sinä olet se, joka aina joutuu venymään ja venymään, tiedät luultavasti itsekin, onko suhde hyväksi sinulle vai ei (vihje: ei).

Lisäneuvoja täältä: Onko mustasukkaisuus aina paha tunne?

 

ostake9

Älä vertaa elämääsi muiden elämiin – varsinkaan niihin täydellisiin kuviin ja statuksiin, joita sosiaalisessa mediassa liikkuu! Maailmassa on aina joku kauniimpi, viisaampi ja rikkaampi, eikä sille voi mitään. Ei sinun olekaan tarkoitus olla muiden kaltainen – olet sinä, et naapurin Mirja!


 

ostake8

Huolehtiminen ei muuta mitään. Mikään määrä stressiä ei tee elämästäsi turvattua ja täydellistä. Mikään määrä työahdistusta ei maagisesti tee lopputuloksesta täydellistä. Asiat menevät hyvin, ja jos eivät hyvin, ne vain menevät – stressasit sitten viikkoja etukäteen tai et.

ostake11

Tiedätkö, millaista työtä haluat tehdä? Raadatko samassa työssä kuin kuusi vuotta sitten, koska et uskalla kokeilla? Takaamme, ettet kuolinvuoteellasi mieti "voi hitsi, olisinpa tehnyt kauemmin sitä kurjaa duunia kaupassa". Tätä sietää miettiä.

 

ostake10

Odotteletko edelleen täydellistä kumppania tai pomon pestiä Microsoftilla? Älä rakenna mieleesi täydellisen onnen mallia ja itkeskele, kun se ei täytykään. Kun unohdat vaatimukset onnen ja muiden ihmisten suhteen, elämäsi muuttuu yllättäen miellyttävämmäksi ja vähemmän stressaavaksi. Elämä on epätäydellistä, etkä aina voi saada juuri sitä pumpulinpehmeää haavekuvaa, jonka perään haikailet. 

 

ostake13

Totuus on, että muiden auttamisesta tulee itsellekin mukava olo. Anna aikaasi järjestölle tai toiminnalle, jonka koet tärkeäksi.

Lisäneuvoja täältä: Miten saan elämänmuutoksesta pysyvän?

 

ostake12

Säästämisestä toitotetaan kaikkialla tv-mainoksia myöten, mutta onko sinulla jo säästötili? Entä jos ikkuna rikkoutuu tai pesukone poksahtaa? Elämä on täynnä yllätyksiä – tee voitavasi sen eteen, etteivät ne jätä sinua puille paljaille.

ostake14

Vihaisena on helppo elää; on helppoa uskotella itselleen, että vika on toisissa, ei itsessä. Viha ja kauna kuitenkin ovat usein onnen tiellä, ja siksi anteeksiantoa kannattaa harjoitella – vaikka sitten ammattilaisen avustuksella.

ostake20

Se, että elämä rullaa rataansa, tuntuu turvalliselta. Älä kuitenkaan tuuditu arkeen ja juutu näkemyksiisi ja käsityksiisi. Ainoa varma asia elämässä on muutos!

Ja nyt: rentoudu videon avulla!

0:49

Lähde: Lifehack.org

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.