Onnellisen ihmisen 10 käskyä

Tinybuddha-sivusto listasi vinkit onnelliseen elämään.

Anna lupa

Anna itsellesi lupa olla sitä, mitä olet. Itke, jos itkettää. Naura, jos naurattaa. Mokaile ja epäonnistu. Onnistu!

Älä ota itseäsi niin vakavasti

Naura mokailuille ja epäonnistumisille. Jos jokin menee pieleen, älä jää märehtimään. Analysoi tilanne, opi siitä ja jatka matkaa.

Älä tuijota omaa napaasi

Tiedäthän sanonnan siitä, että muiden auttaminen on onnen lähde? Se on totta. Älä tuijota omaa napaasi ja omia ongelmiasi. Keskity hetkeksi muihin.

Älä vertaa

Tämä on itsestäänselvyys: et ole kukaan muu, joten miten voisit elää samanlaista elämää kuin muut? Sinä olet sinä. Älä vertaa itseäsi muihin.

Mukaudu

Jos jokin ei mene lainkaan kuten ajattelit, pysy avoimena ja uteliaana. Mitä voisit oppia epäonnistumisesta, mihin uuteen paikkaan yllättävä käänne sinut vie?

Huolehdi muista – ja itsestäsi

Samalla kun autat muita, muista auttaa myös itseäsi. Jos joku vie energiaasi antamatta sinulle mitään, muista vetää rajat. Onnea ei ole antaa ja antaa ja antaa; onnea on antaa ja saada.

Valitse seurasi

Jos olet inspiroivien, iloisten ja hauskojen ihmisten keskellä, koet pian itsekin olevasi inspiroitunut ja hyvällä tuulella. Jos joku ystäväsi saa jatkuvasti olosi huonoksi, mieti, mistä on kyse: antaako ystävyys mitään? Mihin haluat käyttää energiaasi? Kaipaako kaverisi apua, vai oletko hänelle vain sylkykuppi?

Älä etsi onnea, etsi rauhaa

Moni näkee onnen jatkuvana ekstaasina, josta maan pinnalle laskeutuminen on suuri rangaistus. Elämä kuitenkin on vuoristorataa, eivätkä onnen tunteet koskaan kestä ikuisesti. Siksi kannattaakin onnen sijaan etsiä rauhaa: vaikken olisi hurmioituneen onnellinen juuri nyt, kaikki on hyvin, en ole epäonnistunut.

Aisti

Nauti elämän pienistä iloista. Aistejamme pommitetaan jatkuvasti erilaisella informaatiolla. Keskity hetkeen: nauti hedelmän mausta tai kahvikupin lämmöstä käsissäsi. Haistele kevätilmaa!

Älä määritä itseäsi ihmissuhteen kautta

Älä ajattele, että kumppanisi tehtävä on tehdä sinut onnelliseksi. Kumppani voi lisätä onnellisuuttasi, mutta hänen ei pitäisi olla ainoa onnesi lähde. Toisen ihmisen tehtävä ei ole korjata sinua ja täyttää sisälläsi jäytävää tyhjyyttä. Se on sinun tehtäväsi. Tukekaa toisianne matkallanne.

 

Lue myös:

    Uusimmat