9 vinkkiä, joiden avulla olet luovempi ja onnellisempi töissä

Entrepreneur-sivusto keräsi mindfulness-kirjasta yksinkertaisia tapoja, joiden avulla voit olla onnellisempi ja tuottoisampi työelämässä.

1. Ole tietoisesti läsnä

Pysy tarkkana siitä, mitä ympärilläsi ja työpaikallasi tapahtuu. Päätä heti työpäiväsi alussa, että olet läsnä niin hyvin kuin pystyt. Pysähdy hetkeksi ennen kuin avaat tietokoneen ja iskosta tämä ajatus päähäsi.

2. Tee yhtä asiaa kerralla

Itse asiassa kukaan ei voi tehdä montaa asiaa samaan aikaan. Jos siirryt asiasta toiseen ja takaisin koko ajan, aivot unohtavat asioita tässä prosessissa.

3. Käytä muistutuksia

Yritätkö muistaa tehdä jotakin, mutta tarvitset muistutuksen muistaaksesi? Aivojen oletustila on olla jatkuvasti kadoksissa omissa ajatuksissa. Kokeile asettaa herätyskello puhelimeesi, sopia tapaaminen itsesi kanssa tai laittaa pieni lappu tai kuva työpöydällesi, jotta olet taas tietoisesti läsnä.

4. Hidasta, jotta voit kiihdyttää

Tehokkaat johtajat, työntekijät ja yrittäjät hidastavat tahtia, jotta voisivat tehdä parhaita mahdollisia päätöksiä. Lepo on tärkeä osa tehokkuutta.

5. Tee stressistä kaverisi

Uskomuksesi stressistä vaikuttavat siihen, millainen vaikutus sillä on terveyteesi ja hyvinvointiisi. Jos sinulla on haasteita töissä, sydämenlyöntisi nopeutuu ja hengityksesi kiihtyy. Tällä tavalla vartalosi kommunikoi kanssasi. Tarkkaile tätä ja muuta asenteitasi: valitse luovuus negatiivisuuden sijasta.

6. Tunne kiitollisuutta

Kiitollisuudentunne neutralisoi luonnollista taipumusta negatiivisuuteen. Ihmiset ovat taipuvaisempia vatvomaan asioita, jotka menevät huonosti positiivisten asioiden sijaan. Harjoittelemalla olemaan kiitollinen saat paremman olon. Sillä on myös positiivinen vaikutus luovuuteen, ja se edistää terveyttä ja parantaa työnlaatua.

7. Vaali nöyryyttä

Tietoisuustaito on sitä, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, pysyy avoimena, kuuntelee muita ja oppii heiltä. Pysyäksesi nöyränä tee lista ihmisistä, jotka ovat auttaneet sinua elämässä ja töissä. Osoita arvostusta muita kohtaan ja arvosta ihmisten mielipiteitä.

8. Hyväksy asiat, joihin et voi itse vaikuttaa

Kun hyväksyt itsesi ja töissä tekemäsi virheet, joita kaikki tekevät, voit nauttia menestyksestä ja hymyillä puutteillesi. Näin voit päästää irti energiaa vievästä itsekriittisyydestä.

9. Omaksu positiivinen ajattelutapa

Elä hetkessä ja ole avoin uusille mahdollisuuksille. Näin töissä sinua ei haittaa, jos saat negatiivista palautetta, vaan näet sen mahdollisuutena. Ole utelias siitä, miten selviydyt uusista vastuutehtävistä. Näe haasteet mahdollisuutena kehittää itseäsi.

Joskus voi ottaa rennommin – katso humoristiset vinkit videolta:

1:02

Lähde: Entrepreneur

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja