Marja-Leena kärsi kovista kivuista – Kiinalainen lääketiede pelasti

60-vuotias Marja-Leena* on sairastanut selkärankareumaa 17-vuotiaasta saakka. Tammikuussa hän hakeutui hoidettavaksi kiinalaisen lääketieteen pariin, sillä perinteinen lääketiede ja voimakkaatkaan lääkkeet eivät auttaneet kipuihin.

Marja-Leena kertoo löytäneensä kiinalaisen lääketieteen ystävänsä kautta. Hänen ystävänsä ei sairasta reumaa, mutta urheilee paljon ja hänellä oli lihasjännitteitä. Marja-Leena kertoo tavallaan uskoneensa erityisesti ruokavalion muutoksen tuomaan hyötyyn jo ennen vaihtoehtohoitoon hakeutumista.

– Olin pohtinut näitä asioita jo aiemminkin, hän kertoo.

Marja-Leenaa on hoidettu tulineulalla, akupunktiolla ja ennen kaikkea ruokavaliolla, jonka hän koki kaikista olennaisimmaksi hoitomuodoksi. Ruokavaliosta jäivät pois gluteiinia sisältävät tuotteet, kuten pastat ja perunat. Näiden lisäksi ruokavaliosta karsiutuivat sian ja naudan lihatuotteet, maitotuotteet sekä banaanit.

– Kaikki sellaiset ruoka-aineet jäivät pois, jotka kerryttävät elimistöön limaan, Marja-Leena tiivistää.

Ruokavalio uusiksi

Marja-Leena kertoo lisänneensä kasvisten ja kotimaisten marjojen määrää ruokavaliossaan. Hän syö myös paljon kalaa sekä broileria. Aamupuuro on hirssipuuroa, johon hän lisää kolme desilitraa marjoja. Ruis on ainoa kotimainen viljatuote, jota Marja-Leena käyttää. Hänen aamupalaansa kuuluu pari paahdettua ruisleipää.

Marja-Leenan mukaan perunan pystyy korvaamaan kätevästi juureksilla. Tämän lisäksi hän kertoo lisänneensä ruokavalioonsa quinoaa ja amaranttia. Nämä ovat gluteiinittomia viljakasveja.

Kun Marja-Leena sai ruokavalionsa kuntoon, hän pystyi jättämään kaikki kipu- ja reumalääkkeet pois. Verenpainekin laski huomattavasti, mutta toistaiseksi hän ei ole saanut lääkäreiltään lupaa jättää pois verenpainelääkkeitä. Myös astman ensioireet katosivat täysin.

– Uskoisin, että astman oireilun poisjääminen johtui ennen kaikkea ruokavaliomuutoksesta, hän kertoo.

Tulineuloja ja akupunktioita

Marja-Leena kertoo saavansa kipeisiin lihaksiin tulineulahoitoja. Tulineula on ohut neula, joka kuumennetaan hehkuvan punaiseksi. Tämän jälkeen nämä kuumat neulat laitetaan kipeisiin lihaksiin.

– Ihosta kuuluu kyllä pieni sihahdus, mutta ne eivät satu ollenkaan ja pidän niistä paljon, Marja-Leena mainitsee.

– Viime kerralla sain viitisen pistosta ja olen käynyt hoidoissa noin seitsemän viikon välein. Hoitokerta maksaa viitisenkymmentä euroa tunnilta, sisältäen esimerkiksi tulineulojen ja akupunktion lisäksi ruokavalioneuvontaa ja hierontaa.

Hoidoista apua muutamassa kuukaudessa

Marja-Leena hakeutui vaihtoehtoiseen hoitoon tammikuussa. Helmikuussa hänellä oli reumakuntoutus, jonka koki auttaneen alkuun.

– Kyllähän siellä kuntoutuksessa lääkärit suhtautuivat epäilevästi, mutta erityisesti ravitsemusterapeutti kannusti minua jatkamaan, muistelee Marja-Leena.

Huhtikuussa oli jatkokuntoutusjakso. Silloin lähipiiri ja hoitajat näkivät jo päällepäin, että Marja-Leena oli kuin toinen ihminen.

– Kivuttomana on helppo hymyillä!

Jo tuolloin lääkärit hyväksyivät Marja-Leena ajatuksen reumalääkkeiden pois jättämisestä, eikä ole niitä enää sen jälkeen tarvinnutkaan.

*) nimi muutettu

Studio55.fi/ Erja Haverinen


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja