Marketta kertoo: Näin sairauteni parani akupunktiolla

Marketta* löysi avun masennukseensa kiinalaisen lääketieteen parista.

Toissatalvi oli Marketalle raskas. Isän kuolema ja ongelmallinen äiti-suhde olivat saaneet Marketan sairastumaan masennukseen.

– Kävin ensin psykoterapiassa, mutta siitä ei ollut apua. Lääkkeitä taas en halunnut syödä, Marketta kertoo.

Ystävänsä suosituksesta Marketta päätti hakea apua kiinalaisen lääketieteen parista. Aihealue oli Marketalle entuudestaan jo jonkin verran tuttu.

– Olin lukenut aiheesta ja käynyt luennoilla ja viikonloppukursseilla. Sen pidemmälle en kuitenkaan ollut jatkanut.

Marketta hakeutui hoitajalle, joka on käynyt Suomen Taolaisen Neijing -koulun. Oppisuunnassa hoitomuotoihin kuuluu paitsi akupunktio, myös kuumennettavat mokshapuikot, hieronta ja keskustelu.

– Neuloja käytettiin vain muutamaa kerrallaan. Mokshapuikoilla taas lämmitettiin kehon pisteitä. Puolitoistatuntisen hoitokerran aikana taustalla soi rauhoittava musiikki, Marketta kertaa.

Jo ensimmäinen hoitokerta muutti Marketan olemuksen täysin.

– Tunsin sen itsekin, mutta myös hoitaja sanoi, että olin aivan erilainen hoitopöydältä noustuani. Aluksi olin ollut harmaa, mutta hoidon päättyessä värini ja silmäni olivat kirkkaammat.

Sisäisen tasapainon hakeminen

Marketta kertoo hoidon tähtäävän sisäisen ja ulkoisen minän tasapainoon.

– Ensin hoidetaan ihmisen tunnekeskusta. Omat tunteet pitää tunnistaa, ja itselleen pitää olla rehellinen. On löydettävä asiat, joista itse määrää, ja asiat, joista muut määräävät. Sitten etsitään pisteet, jotka auttavat saamaan sisäisen ja ulkoisen minän tasapainoon. On tarkoitus, että ihminen oppisi kantamaan vain oman kuormansa. Masentuneilla ihmisillä on monesti liian paljon kannettavaa.

Lisäksi hoidossa keskitytään sydämen rauhoittamiseen. Tarkoituksena on elvyttää elämänilo ja saada valoa taas näkyviin.

Marketta kävi hoidoissa kerran viikossa seitsemän viikon ajan. Sen jälkeen hän käytti mokshapuikkoja kotonaan. Olo parani ja masennus jäi taakse.

– Hoitojen jälkeen olen ollut aivan kunnossa. Sain apua myös unettomuuteeni. Periaatteessa hoitoa voi käyttää mihin tahansa ongelmaan.

*)nimi muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat