Kiinalainen lääketiede yllättää – Näistä hoidoista et ole kuullut

Akupunktio lienee terminä monelle tuttu, mutta mitä ihmettä on moksibustio tai mikrokuppaus?

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntijan Nina Haaviston mielestä mitä tahansa sairautta voidaan hoitaa kiinalaisella lääketieteellä.

– Olen kymmenen vuoden aikana saanut parannettua niin syöpä-, Alzheimer-, Parkinson- kuin reumapotilaidenkin elämänlaatua. Ei ole mitään, mitä en kiinalaisella lääketieteellä hoitaisi – paitsi luunmurtumia, Haavisto sanoo.

Yleisimmin Haavisto käyttää hoidoissaan ravintoa, akupunktiota ja tulineuloja. Harvinaisempiakin menetelmiä on olemassa.

– Moksibustio on hoito, joka tehostaa akupunktion vaikutusta. Siinä akupunktiopistettä lämmitetään yrttisikarilla. Esimerkiksi miehet, joiden eturauhasvaivat pahenevat kylmässä, saavat tästä apua.

– Verenpäästöjä eli mikrokuppausta käytetään ihottumiin. Mikrokuppauksessa tehdään neulalla pieni reikä haluttuun akupunktiopisteeseen. Kun reiästä valuu pieni veritippa, sen kohdalle asetetaan lasikippo imuttamaan verta pois. Menetelmä poistaa verestä kuumuutta ja rauhoittaa ihon kutinaa.

"Ei haittavaikutuksia"

Haavisto sanoo, ettei kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmillä ole haittavaikutuksia.

– Alussa voi käydä niin, että jokin hoidettava oire tukoksia poistaessa jopa lisääntyy. Tasaantuminen tapahtuu kuitenkin viikon kuluessa.

– Akupunktiohoitoon mentäessä kannattaa varmistaa, että hoitajalla on riittävä koulutus. Akupunktion pitäisi myös pohjautua koko kehon huomioivaan kiinalaiseen lääketieteeseen – länsimainen akupunktio hoitaa pikemmin toiminnallisia häiriöitä kuin kokonaisuutta.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com, Erika Häkkinen

Lue myös:

    Uusimmat