20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

Välillä on helppo vaipua synkkyyteen ja surkutella, kuinka tylsää tai epäonnistunutta oma elämä on. Thoughtcatalogin kokoama lista on hyvä muistutus siitä, että todennäköisesti sinullakin menee oikeasti ihan hyvin.

1. Maksoit tässä kuussa laskut. Ehkä sinulle jopa jäi hieman ylimääräistä, jonka voit käyttää juuri niin kuin itse haluat. Ei ole väliä, kuinka paljon kauhistelit laskuja maksaessasi – jos sait ne maksettua, olet hyvässä asemassa.

2. Kyseenalaistat itsesi. Epäilet elämääsi. Toisinaan tunnet olosi surkeaksi. Sehän tarkoittaa, että olet avoin kasvulle ja kehitykselle! Vain onnekkaat voivat päivän päätteeksi kotiin mennessään ajatella, että ”ehkä olisi toinenkin tie”.

3. Sinulla on työpaikka. Olipa tuntimäärä ja palkka minkälainen tahansa, ansaitset rahaa, jonka ansiosta sinulla on ruokaa, sänky ja päällepantavaa. Se, ettei työ näytä juuri sellaiselta kuin kuvittelit, ei tarkoita epäonnistumista – olet sentään itsenäinen ja otat vastuun itsestäsi.

4. Sinulla on aikaa tehdä sitä, mistä nautit. Tarkoitti se sitten vaikka sohvalla istumista, pitsan tilaamista ja telkkarin katsomista.

5. Et murehdi siitä, mistä saat seuraavan aterian. Ruokaa on kaapissa, ja sitä on jopa niin paljon, että voit valita, mitä syöt.

6. Voit syödä makunautinnon takia. Kyse ei ole pelkästä selviytymisestä.

7. Sinulla on yksi tai kaksi todella läheistä ystävää. Ystävien määrällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka paljon läheisyyttä, hyväksyntää, yhteisöllisyyttä tai iloa elämässäsi on. Loppujen lopuksi emme tarvitse kuin pari läheistä ihmistä, jotka tuntevat meidät ja rakastavat meitä, tuli mitä tuli.

8. Sinulla on varaa junalippuun, kahvikuppiin tai auton bensoihin.

9. Et ole sama ihminen kuin vuosi sitten. Opit ja kehityt ja tunnistat tavat, joilla olet muuttunut joko parempaan tai huonompaan suuntaan.

10. Sinulla on aikaa ja mahdollisuuksia tehdä ”ylimääräisiä” asioita. Olet ehkä käynyt muutaman viime vuoden aikana konsertissa tai ostanut kirjoja itsellesi. Voisit lähteä päiväretkelle naapurikaupunkiin, jos haluaisit. Sinun ei tarvitse tehdä töitä 24/7 selvitäksesi.

11. Sinulla on monia vaatteita, joista voit valita tilanteeseen sopivan asun. Lumipyryssä kaivat kaapista pipon ja hanskat, kesähelteissä topin ja sortsit. Sinulta löytyy myös vetimet, joilla voisit lähteä häihin.

12. Aistit, jos jokin elämässäsi on vialla. Vaikket olekaan ihan varma, mikä saisi sinut voimaan paremmin, asian tiedostaminen on jo ensimmäinen ja tärkein askel.

13. Jos voisit puhua nuoremmalle itsellesi, sanoisit: ”Me teimme sen – me selviydyimme siitä kamalasta asiasta”. Usko edelleenkin sitä sisälläsi kuuluvaa pientä ääntä, joka sanoo, että kaikki tulee olemaan hyvin.

14. Sinulla on omaa tilaa. Ei välttämättä kokonaista asuntoa, vaan ehkä yksi huone, kulmaus tai pöytä – paikka, jossa voit olla luova tai levätä juuri niin kuin itse haluat.

15. Olet menettänyt ihmissuhteita. Olet kuitenkin saanut kokea ne ja, mikä tärkeämpää, tarttunut tilaisuuteen etsiä jotakin kestävämpää. Olet avannut itsesi sille mahdollisuudelle, että parempaa on vielä tulossa.

16. Olet kiinnostunut jostakin. Oli se sitten onnellisempi elämä, paremmin hoidetut ihmissuhteet, lukeminen, elokuvissa käyminen, golf tai vaikka maan akseli, jokin kiinnostaa sinua niin paljon, että otat siitä selvää.

17. Osaat pitää huolta itsestäsi. Tiedät, kuinka monta tuntia unta tarvitset tunteaksesi olosi hyväksi seuraavana päivänä; kenen puoleen kääntyä, kun sydämesi on särkynyt; mitä tehdessä sinulla on hauskaa; mitä tehdä, kun et tunne oloasi hyväksi.

18. Teet töitä jonkin tavoitteen eteen. Vaikka olisit uupunut ja päämäärä tuntuisi kaukaiselta tai epämääräiseltä, sinulla on itsellesi unelma.

19. Et kuitenkaan ole lukkiutunut yhteen asiaan. Onnellisimmat ihmiset ovat usein niitä, jotka voivat nauttia myös matkasta ja välivaiheista. He ovat niin kiinni hetkessä, etteivät suunnittele ja sitoudu vain yhteen lopputulemaan.

20. Olet käynyt läpi vaikeita aikoja. Pystyt vertaamaan nykyisiä haasteitasi niihin, joista et luullut koskaan pääseväsi yli. Oman kokemuksen kautta tiedät, että kaikki tulee kyllä menemään hyvin. Elämästä ei ole tullut helpompaa, mutta sinä olet nyt fiksumpi.

Lähde: Thoughtcatalog.com

Miten tullaan onnelliseksi?

Onnellisuusprofessori Markku Ojanen pohti onnen olemusta Studio55.fi-lähetyksessä.

Puntarissa aito onnellisuus 25:32

Lue myös:

    Uusimmat