Ruokavaliolla ja akupunktiolla syöpää vastaan

Kun länsimainen lääketiede ei pystynyt enää tarjoamaan mahasyöpäpotilaalle apua, tämä hakeutui kiinalaisen lääketieteen pariin. Potilaan olotila alkoi kohentua jo kuukausi hoitojen aloittamisesta.

Kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Nina Haavisto on hoitanut reilun kuukauden ajan 75-vuotiasta naista, joka potee pahanlaatuista mahasyöpää. Kun nainen hakeutui lehti-ilmoituksen myötä Haaviston pakeille, tilanne oli kaikin puolin vakava.

− Kasvainta ei pystytty poistamaan leikkaamalla, ja sytostaatit eivät enää purreet häneen. Koska kaikki länsimaisen lääketieteen puolelta oli kokeiltu, lääkärit olivat nostaneet kädet pystyyn, Haavisto kertoo.

Potilas saapui Haaviston vastaanotolle avoimin mielin. Hänellä ei ollut mitään menetettävää. Haavisto tarttui uudenlaiseen haasteeseen kuten muihinkin tapauksiin: Kaikki terveys alkaa vatsasta ja suolistosta.

− Potilaalla oli suolistokipuja, eikä suolisto toiminut moitteettomasti. Poistimme hänen ruokavaliostaan limaa ja liiallista kosteutta keräävät ruoka-aineet, kuten vehnän, raakasalaatin, sokerin ja maitotuotteet. Lisäksi aloitin akupunktiohoidot, Haavisto kertoo.

Yllätys kontrollikäynnillä

Kuukausi kiinalaiseen lääketieteeseen nojautuvien hoitojen aloittamisen jälkeen potilas meni sairaalaan verikokeisiin. Tulokset olivat parantuneet.

− Hänen syöpäsoluarvonsa olivat tippuneet 54:stä 28:aan. Kipuja ei tällä hetkellä ole, suolen toiminta palasi normaaliksi ja hän jaksaa taas liikkua enemmän väsymättä, Haavisto iloitsee.

Kyseinen nainen on Haavistolle tapauksena ensimmäinen laatuaan, eikä hän ole voinut luvata potilaalleen parantumista.

Seuraavat kokeet tehdään marraskuussa. Silloin taas nähdään, mikä on tilanne.

− On vaikea sanoa, miten tässä käy, kun hänellä on ikää 75 vuotta ja keho on saanut myrkkyjä aika tavalla. Mutta tällä hetkellä hän voi hyvin ja elää parempaa elämää ilman kipuja.

− On hieno tunne itselleni, jos voin antaa apua ja saada tuloksia omassa työssä. Tämä vain vahvistaa sitä, minkä takia olen juuri tällä alalla, Haavisto sanoo.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat