Laihdutatko laskemalla kaloreita? Näin se pitäisi tehdä!

Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ruokia syömällä – ainakin, mikäli kiinalaista lääketiedettä on uskominen.

– Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija Nina Haavisto sanoo.

Kiinalaisessa ravinto-opissa ei lasketa kaloreita vaan kiinnitetään huomiota siihen, miten ravinto toimii kehossa. Eri ruoka-aineilla on erilaisia vaikutuksia kehon sisäiseen toimintaan.

– Jos länsimaista ihmistä kehottaa esimerkiksi valitsemaan joko 100 kalorin rahkapurkin tai saman verran kaloreita sisältävät kymmenen katkarapua, yleensä valitaan rahka. Tosi asiassa rahka kuitenkin turvottaa, väsyttää vatsan ja hidastaa aineenvaihduntaa. Ei ihminen silloin laihdu.

Haavisto sanoo, että katkaravut sen sijaan kiihdyttävät aineenvaihduntaa.

– Niitä voi syödä vaikka sata. Ne eivät lihota.

– Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi, Haavisto sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat