Jutta Gustafsberg: Tämän takia laihdutuskuurit yleensä epäonnistuvat

Laihduttaminen epäonnistuu, kun mieli ei pysy muutoksessa mukana. Jutta Gustafsberg kertoo, että silloin moni repsahtaa.

– Laihduttaminen on ennen kaikkea päänupista kiinni. Jos se olisi hirveän helppoa, ylipainoisia ihmisiä ei edes olisi, Jutta Gustafsberg sanoo.

Kehon lisäksi pitää siis hallita myös mieltä.

– Jos menee kauppaan hirveän nälkäisenä, mieliteot todennäköisesti iskevät karkkihyllyllä. Kun niistä nameista pystyy kieltäytymään, tulee mahtava fiilis: hei, minä tein sen! Seuraavalla kerralla edellisen onnistumisen ja siitä seuranneen hyvän olon jo muistaa paremmin.

– Jos repsahdus kaikesta huolimatta tulee, se pitää analysoida. Miksi repsahdin? Oliko viisi minuuttia hyvältä maistunut, mutta loppupäivän morkkiksen aiheuttanut suklaapatukka todellakin sen arvoinen?

Leivoskahvit eivät pilaa elämää

Toisaalta harha-askeleen ei saa antaa vesittää koko laihdutusta. Itselleen pitää olla armollinen.

– Koskaan ei voi tulla täydelliseksi – ei, vaikka olisi fitness-kilpailija. Kun on lähellä ihannepainoa, pitää ymmärtää, että joskus voi relata ja ottaa vähän herkkuja. Yhdet leivoskahvit eivät pilaa elämää, ellei niiden anna tehdä niin, Gustafsberg sanoo.

– Sellainen ajattelu on kuin myrkkyä, että kun on syönyt yhden suklaapatukan, niin on se ja sama syödä vaikka kokonainen levy ja pullapitko päälle. Jos tulee sellaisia hetkiä, että syöminen tuntuu sujuvan huonommin, on tärkeää palata vain mahdollisimman nopeasti takaisin normaalielämään.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja