Onko laihduttaminen vaikeaa? Oletko kokeillut tätä?

Lähes 30 kiloa laihduttanut Pekka Karjalainen vierastaa termiä karppaaminen, sillä se tuntuu olevan muotisana. Hän kuitenkin kannustaa laihduttajia kokeilemaan vähähiilihydraattista ruokavaliota.

Ole avoimin mielin

Ruokavaliota kannattaa kokeilla, siihen ei kuole. Kuudessa viikossa selviää, alkaako dieetti toimia.

Älä sekoita dieettejä

Vähähiilihydraattista ruokavaliota ei tule sotkea Atkinsin dieettiin. Atkinsin dieetissä vähennetään hiilihydraatit niin pieneen, että elimistö menee ketoositilaan.

Karjalaisen noudattamassa ruokavaliolla saa päivittäin hiilareita 40–60 grammaa, kun taas Atkinsin dieetillä vain 10 grammaa.

Syö näin

Karjalainen jätti ruokavaliostaan pois viisi asiaa: pastan, perunan, leivän, riisin ja sokerin.

Niiden tilalle hän lisäsi kasviksia, pähkinöitä, siemeniä ja marjoja. Muut ruuat, kuten liha, kala, kana, kananmunat ja juustot ovatkin vanhoja tuttuja.Niitä saa rohkeasti popsia, kunnes nälkä on voitettu.

Lisää rasvoja

Kun vähentää hiilihydraatteja, täytyy syödä enemmän rasvaa. Kun elimistö ei saa hiilihydraatteja, se käyttää rasvaa energian lähteenä.

Reseptejä

Tällä dieetillä ei tarvitse nähdä nälkää. Jos on vaikea keksiä, mitä ruokaa laitat, etsi reseptejä www.karppaus.info-sivustolta. Sieltä löytyy ohjeita muun muassa pitsapohjan, lantturanskiksien ja pannacottan tekoon.

Liiku sopivasti

Karjalainen ei ole kokeillut, onnistuisiko laihduttaminen pelkästään ruokavalion ansiosta, ilman liikuntaa. Hän pelaa intohimoisesti golfia kesäisin ja lenkkeilee säännöllisesti.

Pelkällä liikunnalla laihduttaminen vaatii pitkäkestoisia suorituksia, ja liiallinen liikunta saattaa jopa lihottaa. Karjalainen kuitenkin uskoo, että liikunta tehostaa laihtumista ja ainakin kohottaa kuntoa.

Kuvat:Colourbox.com

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Lue myös:

    Uusimmat