Katsojat kysyivät laihduttamisesta: Näin Antti Heikkilä vastasi

Lääkäri Antti Heikkilä oli Studio55.fin verkkovieraana vastaamassa kysymyksiin laihduttamisesta. Kysymysten suuren määrän vuoksi Antti Heikkilä ei ehtinyt valitettavasti vastata kaikille. Alla vastaukset niihin kysymyksiin, joita Heikkilä ehti käsitellä vierailunsa aikana.

Vaihtoehto leivälle aamukahvin kanssa?

T:Päkä

Vaikkapa pala juustoa.

HEI! Olen sairaalloisesti ylipainoinen nainen.Sairastan 2-tyypin diapetesta (metforfin 500mg x1),oikean käden hermovauriokipua,fibromyalgiaa ja masennusta.Kolesteroliarvoni ovat koholla.Makeanhimoni on KARMEA.Liikun hyvin vähän.Kärttyinen olen keskinmäärin aina.Nyt olen aloittamassa sairaalaan ENE-ryhmää.Onkohan se minulle ihan oikea tie??Olen myös lukenut,että ihmiset saavat apua kipuihinsa sinulta. Minä en kestä juuri mitään kipulääkkeitä, ja siispä koitan kestää kovia kipuja Noritrenin avulla.Haaveenani on ollut tulla vastaanotolle,mutta asun lapissa,joten matka luo ongelmansa.

T:Joka paikan sairas

Kannattaa aloittaa VHH-ruokavalio. Verensokerin laskiessa huomattava määrä kipuja häviää samalla.

Keskeytyykö ketoosi, jos nauttii muutaman pullon puolikuivaa valkoviiniä juhlan kunniaksi? Jos keskeytyy, niin kuinka nopeasti ketoosiin pääsee jälleen?

T:Bob Ust

Usein ei juuri haittaa.

Hei Antti! Meidän perheessä on vähennetty kovin hiilihydraatteja, mm.leipää ja parunaa/pastaa ei syödä enää ollenkaan. Lapseni täytti juuri vuoden ja nyt kun hänelle annetaan yhä enemmän sitä ruokaa mitä me syömme, mietityttää minua muutama juttu. Neuvolan ohjeistuksen mukaan lapselle tulisi antaa rasvatonta maitoa ja kasviöljyä sitten aterioiden välissä, jotta lapsi saa tarvittavan määrän rasvaa. Tuntuu, ettei siinä ole mitään järkeä?! Tulisiko lapsen ruokavaliossa huomioida jotain erityistä, lapsi kun tarvitsee ravintoa kasvaakseen? Kiitos vastauksest.

T:Hellu

Lapselle samaa kuin teille. Tuo rasvaton maito tuottaa sairauksia, ja kasvirasvat ovat luonnottomia. Valitettavasti lapset ovat koekaniineina tässä maassa.

Kaksi vuotta sitten sain infarktin kuin "puun takaa" Sydänkin siinä touhussa pysähtyi, onneksi olin jo sairaalassa. Kolesterooliarvoni on aina ollut alle 4. Toipumisen alettua sairaala järjesti koulutuspäivän siitä miten nyt pitäisi elää tilanteeni kanssa. Lihan syöminen pitäisi jättää mahdollisimman vähiin ja kolesteroolilääkitys tuli loppuiäksi (muiden sydän- ja verenpainelääkkeiden) lisäksi. Nyt syödään kuitenkin monipuolisesti, lihaa, kalaa, marjoja ja kasviksia. Vointi on hyvä, mutta painon kanssa on ongelmia. Uskaltaisikohan jättää kolesterolilääkkeet pois ja alkaa syödä enemmän punaista lihaa ja vähentää samalla leivän syöntiä?

T:mies 63 v

Kolesterolilääkket eivät estä sydänkohtauksia, kuten oli laita tapauksessasi. USA:ssa nykyisin 75:lla sairaalaan tuoduilla syänkohtauspotilailla oli satiinit ja matalakolesteroli. Sydänkohtaus johtuu aivan muusta kuin kolesterolista

Kiitos antti. ohjeillasi puolessatoista vuodessa 27 kg pudotusta. nyt vähän jumii, lienevät halvat citrukset syynä. olo erinomainen ja unen tarve vähentynyt. kiitos hyvästä ohjelmasta.

T:mutenvain

Kiitos palautteesta.

olen 28v urheilullinen,ehkä hivenen ylipainoinen mies ja olen ajatellut kokeilla ketoosia. minkälaista hyötyä ihmiselle on ketoositilasta,vai onko?? kauanko kestää että kroppa saavuttaa kyseisen tilan? ylipäätänsä suositteletko.

T:m83

Ketoosissa voi ola vaikka koko iän, mutta sinuna rajoittaisin vain kaloreita ja liikkuisin.

Miksi jotkut laihtuvat karpatessaan liian nopeasti ja liikaa, näyttäen jo sairaalloiselta? Eikö karppaus sovi kaikille?

T:kysyvä

Kyllä sopii, mutta kuka määrittelee, että laihtuu liikaa? Se on yleensä kateellinen ylipainoinen naapuri.

Viime mittauksessa todetti verisokeri liian madalaksi, kysyttiin olenko diedillä, vaikka aamu olin kunnolla syönyt, ja matkalla nautinut palan suklaata, kolesterooli oli myös matala noin, 3,86 veripainene ja muut veriarvot olit kunnossa

T:ihmettelija

Ihan ok. Eri asia jos oireita.

Laihdutin Extravaganzan ryhmässä 2 v. sitten n.19 kg pelkillä pusseilla 3 kk:ssa. Nyt ovat kilot tulleet takaisin. Voin huonosti. Olen 68-vuotias. Olenko vaarantanut terveyteni tällä radikaalikuurilla? Rasva on tullut vatsaan. Voiko tämän ikäinen nainen yleensä laihduttaa?

T:Sisko

Juuri noin käy, mutta kyllä voit laihduttaa. Ikä ei ratkaise.

Onko porkkana hyvä vaitoehto perunalle, kun haluaa pudottaa painoa..Olen jo pudottanut 19 kg, josta on tullut takaisin 2 kg

T:painoa pudotanut

Sama periaatteessa, mutta hiilihydrattien kokonaismäärä ratkaisee. Porkkana siinä mielessä hyvä, että sisältä huomattavan määrän antioksidantteja.

Olen nainen 40-v. Olen saanut erään funktionaalisen ravintoneuvojan ruokavalio-ohjeet uupumukseen ja väsymykseen. Lisäksi r avintolisiä. Ohjeiden mukaan syön myös puuroa ja vähän leipää ja luonnonjogurttia ym. Epäilys on hiiva ja suolisto-ongelmat. Pari kuukautta on mennyt ja tuntuu, että väsymys ei hellitä. Pitäisikö lopettaa puuro tms. Kiitos sinulle ohjelmassa vierailuista.

T:Jjane 10

Ehdottaisin vähähiilihydraattista ruokavaliota.

Hei Antti! Ostin kirjasi Diabeteksen hoito ruokavaliolla. Olen kokeillut kirjan reseptejä kuukauden. Olen laihtunut n. 4 kg. Oloni on tosi hyvä. Kysynkin miten kirjan reseptit vaikuttavat kolesteriarvoihini.

T:Mummeli

Voivat aluksi nousta. Joillakin laskea. Mutta HDL nousee ja Trigl laskevat, mikä on erittäin hyvä asia.

Lääkäri Heikki Anttila Painoni putosi kahden kuukauden aikana (marras-joulukuussa v. 2009) noin 9 kiloa 60 kg:sta 51 kg:on ja pysynyt samana. Laihtunut (kuihtunut) olemukseni näkyy ja aiheuttaa ihmettelyä. Olen 72 vuotias nainen. Laihduin ollessani tyttäreni ensimmäisen lapsen (ja meidän ensimmäisen lapsenlapsen) saamisen jälkeen heidän luonaan pois kotoani. Ruokatottumukset olivat erilaiset. Voin oikein hyvin.

Hyötyliikun päivittäin. En ole "saleilla" käyjä. Voimistelen 20 min joka aamu. Mutta himoni ovat leipä ja perunat. Kysymykseni on: Auttaako hiilihydraatiton -vähäinen ruoka myös lisäkilojen saamisen? Olisin mielelläni vähän pyöreämpi enkä haluaisi kuolla laihanan ennen aikojani. Seuraan kiinnostuneena ohjelmaa.

T:Laihuus ilon pilaajana

En tunne Heikki Anttilaa, mutta jos kysymys on VHH:sta, niin pitkällä aikavälillä nostaa alipainoisten lihasmassa huomattavasti mekanismilla, jonka selittämiseen tämä tila ei riitä.

Mistä saa hyvin kuituja jos jätän näkkileivän pois?

T:Karppauksen aloittaja...

Vihannekset ovat ylivoimainen kuitulähde energiasisältöön nähden.

Olen 58v nainen, ja ongelma on ylipaino josta en tunnu pääsevän eroon. En jaksa liikkua niin paljon että paino putoais. Kävelen päivittäin 1-2t. Syön kaksi ateriaa päivässä, en kovin rasvaista ruokaa, vältän rasvaa ja sokeria jo pitemmän aikaa. Painoni alkoi nousta kun täytin 40, ja sen jälkeen on tullut kilo per vuosi, mistä johtuu? On huono olo ja omatunto painontakia.

Laitan terveellistä ruokaa yleensä, ja syön paljon vihanneksia. Voisinko saada jonkun hyvän neuvon mitä mun kannattaisi tehdä asian eteen, jo mielialan kohottamisenkin takia. Leivän syöntiä olen vähentänyt, etten syö kun yhden pienen sämpylän päivässä, lievää hiilarin vähentämistä koitan.. Kiitollisena vastausta odottaen , nainen 58.

T:pirreliini

Aloitta VHH ja rajoita hiilihydraatit, niin yleensä paino tippuu.

en polta lopetin alkoholit,pehmeät leivät,levitteet,keksit,karkit,kiisselit ,puurot,limsat,maidot,viilit. syön perunaa,lihaa,tonnikalaa öljyssä sipuleita,hedelmiä,marjoja,pähkinöitä,lettujaveteenja sirotinsolaa,paistan voissa kohtuulisesti kaikkea ja kahvit teet maistuu 110 kg 181p ei oikein putoa paino. leposyke kyllä heittelee noin 50:llä verenpaineet 60-70 115-140

T:Möksyn Vihtori

Kannattaa laskea hiilihydraattien kokonaismäärä.

Hei Olen 57 vuotias nainen.Minulla on 2 tyypin diabetes ja ylipainoa ainakin 20 kg.Minulla on ollut vähähiilihydraattinen ruokavalio jo 1,5 vuotta.Olo on hyvä ja ja kolestroli ja verensokeri on laskenut normaaliin eikä tarvitse käyttää lääkketä.Paino ei ole pudonnut !! Onko tavallista,että se alkaa putoamaan vielä näinkin pitkän ajan kuluttua elämäntapamuutoksesta.

T:Mummo Keskisuomesta

Painonputoaminen ei ole se tärkein asia, vaan se muu mistä kerrot. Jatka samaa rataa.

Kolesteroli nousee.Diabetes hoitaja ehdottomasti ei saa karpata.

T:2 tyyppi

Valitettavasti diabeteshoitaja ei ymmärrä asiaa vaan on opetellut ulkoa yhden ainoan uskonkappaleen.

Mitä mieltä olet berberiinistä?

T:Nainen 55

B 1 vitamiinin synteettinen muoto. Mielestäni täysin turha ja ylimainostettu.

Hei ! Mitä perunan ja leivän tilalle ?

T:Kaima.

Kannattaa lukea VHH-kirjoja niin asia selviää.

HEI ! OLEN 60 VUOTIAS NAINEN, REILUSTI YLIPAINOA OLEN LIIKUNTARAJOITEINEN MOLEMPIEN LONKKA TEKONIVELIEN TAKIA, SIIS TARKOITAN PITKIÄ LENKKEJÄ.EJ ONNISTU.. EJ OLE DIABEETTIÄ, KOLISTROOLI HIUKAN KOHOLLA,MISTÄ LÄÄKITYSTÄ, VERENPAINE VÄLILLÄ HEITTELEE KORKEAKSI. SIIHEN ON LÄÄKITYSTÄ. ALOITIN SINUN SUOSIMA DIETTI TÄSSÄ JOKU AIKA SITTEN KUUKAUDEN OLIN SILLÄ, PAINO PUTOSI AINOASTAAN 2KILOA. NYTT KYSYISIN KUINKA ALAS SAA VERENSOKERI MENNÄ TÄSSÄ DIETISSÄ, SITÄ EJ OLLA KOSKAAN KERUTTU. MINUN PITI LOPETTAA KOSKA PELKÄSIN ETTÄ MENEE VIELÄ ENEMMÄN ALAS, JOTAIN TEIN VARMASTI VÄÄRIN SYÖMISEN KANSSA. SOKERIARVO OLI KUN ALOITIN 6,2 JA LOPETIN KUN OLI 4,5 SEKÄ JOSKUS JOPA 4,1 OLISINKO VOINUT JATKAA? KIITOS..

T:innostunut laihduttaja

Voit hyvin jatkaa Ei huolta verensokerista.

henkilölle on tehty 2006 sydänläppäleikkaus ja kolestoriarvot pitää saada alle 5 nyt maksa-arvot kohoavat eikä löydy sopivia statiineja löydy mitä on 77 vuotiaana tehtävissä

T:enni

Ei kannata syödä statiineja. Niistä ei ole mitään hyötyä läppäleikatulle.

lihavuus ei ole periytyvä, mutta onko aineenvaihdunta, ja vaikuttaako se lihavuuteen?

T:tuire

Ainenvaihdunnassa on eroja, mutta ei suuria. Enemmän vaikuttaa miten oppii syömään.

Mikä vaikutus hiilihydraattien vähentämisellä nivelrikkoon.

T:sormet vääntyvät

Joskus auttaa hyvinkin paljon, kipuihin nimittäin.

Ovatko nuo kaupoissa myytävät karppausleivät terveellisiä?

T:Tuulantei

Eivät ole. Niissä on liikaa gluteiinia.

Hei! Olen 169102 (65v) ja vaimo 15663 (63v). Minulta on lähtenyt loppiaisesta 6,5 kg, vaimolta 0,5 kg. Mistä johtunee, kannattaako vaimon luovuttaa. Miten on hedelmien sokeripitoisuus, noudatan tässä vaiheessa 20-30 mg:n dieettiä, siksi kiinnostaa. Olot on hyvät kummallakin.

T:EkiS

Siitä vain naisilla homma sujuu tuossa iässä yleensä hitaammin.

voiko kilpirauhasen toimintaa parantaa VHH:lla.

T:Kilppari

Osalla toipuu hyvinkin.

Kiitos, Antti. Katsoin ohjelmasi 10.03.2011 ja aloitin välittömästi kahden kuukauden viljattoman kokeilun. Nyt voin oikein hyvin. Voisin luetella monta hyvää asiaa, jotka muutoksen takia olen saanut kokea. Syksyllä kävin verikokeissa ja kaikki oli erinomaisen hyvin. Eniten iloitsen siitä, että joka iltaiset sydämen rytmihäiriöt ovat kadonneet. Uskallan taas nukahtaa ilman pelkoa.

T:US

Hienoa!

Huomenta,kiitos aamuisesta ohjelmasta.kysyisin mikä tuote on nuvoryn,onko suositeltavaa?

T:kati

Kiitos, en todellakaan tunne tuota ainetta.

Mitä mieltä olet mahalaukun pienennyksen leikkauksesta .

T:Tuulikki

Todella huomattava riski.

Lääkäri Antti Heikkilä. Pyydän syvästi anteeksi nimenne väärinkirjoittamisesta. Kiitän vastauksestanne.

T:laihuus ilon pilaajana

Aivot tekevät tepposia meille kaikille.

Jos karppaa, voiko välillä "lipsahtaa". Vaikkapa juhlissa kakkua ja pullaa. Tuleeko takapakkia?

T:en vielä karppaa

Ei yleensä.

Kiitos kirjasta: diabeteksen hoito ruokavaliolla. Ei enää lääkkeitä. VHH toimii.Kuinka voisi pyytää familiaalisen hyperkolesterolian tutkimukseen? Kokonaiskolesterolit on yli 10, ldl yli 6 ja hdl yli 3,5 ja trikit alle 1.

T:VHH

Ihan tavalliselta TK.lääkäriltä

Kuka ottaa vastuun, jos karppaukseen kuolee: munuaiset pettää tms. Lankomieheltä kiellettiin kaikki muu, paitsi ranskanleipä, kun munuaiset alkoi pettää diabeteksen takia.

T:mot

VHH ei ole vaaralloinen, ja on selvää tukimuksellista näyttöä, että parantaa diabeetikon munuaisen toimistaa. Eri asia on se etteivät nuo pelottelijat lue tutkimuksia, mikä on todalla häpeällistä.

Kiitos jälleen runsaasta määrästä kysymyksiä. Ensi kuussa jatketaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja