Jutta Gustafsberg: Ylipainoista saa huomauttaa läskeistä

Fitness-yrittäjä Jutta Gustafsbergin mielestä liikalihavaa ihmistä saa huomauttaa hänen kiloistaan. Läski-sanaakaan ei tulisi pelätä.

Ylipainosta mainitseminen on monille tabu.

– Kyllä minun mielestäni ylipainosta saa huomauttaa. Varsinkin, jos sen tekee perhe tai ystävä, sehän on vain toisesta huolehtimista. Totta kai se sattuu ja kirpaisee, mutta asian voi ilmaista nätisti, Jutta Gustafsberg sanoo.

Ylipäätään Gustafsberg kehottaa puhumaan painosta asioiden oikeilla nimillä.

– Käytän mielelläni sanaa läski, koska sitähän meidän kehossamme oleva rasva on. Ylipainoiset ihmiset mieltävät sen helposti haukkumanimeksi, mutta minä haluan herätellä ihmisiä ja vilpittömästi auttaa liikakiloisia pääsemään eroon läskeistään. Vaikka aihe on arka, sitä ei pidä hyssytellä.

Jotkut ovat tosin reilusti lihavia – ilman, että se haittaa heitä tippaakaan.

– Jos ei laihduta sen takia, että on itsensä kanssa sinut, se on ehdottomasti ok. On myös täysin eri asia pudottaa painoa ulkonäön kuin terveyden takia.

– Hirveän harvoin merkittävästi ylipainoinen ihminen on terve, mutta jos niin onnellisessa asemassa tosiaan on, niin olkoon sitten kilojensa kanssa. Ei kaikkien tarvitse olla hoikkia, Gustafsberg sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat