Hiihtokäräjät: Urheiluopiston hoitaja ei muista, mitä piikitti hiihtäjiin

Vuokatin urheiluopiston entinen erikoissairaanhoitaja todisti tänään STT:n dopingoikeudenkäynnissä, ettei osaa sanoa, mitä ainetta piikitti 5-6 hiihtäjään 90-luvun aikana.

- Ne olivat ilmeisesti vitamiinia tai flunssarokotteita. En osaa tarkemmin sanoa, mitä ne olivat. Yleensä urheilijoilla oli [ainetta] mukana ja he pyysivät pistämään. Mutta niitä ei ollut kovin montaa koko aikana, nyt jo eläkkeellä oleva erikoissairaanhoitaja Kari Kajaus muisteli syyttäjän todistajana.

Hän ei osannut nimetä, keitä nuo 5-6 hiihtäjää olivat. Joukossa oli hänen mukaansa kuitenkin sekä nuoria että maajoukkuehiihtäjiä.

Ei Hiihtoliiton palkkalistoilla

Kajaus kiisti olleensa koskaan Hiihtoliiton palveluksessa. Esitutkinnassa entinen kilpahiihtäjä Mika Myllylä on kertonut, että Kajaus palkattiin kaudella 1992-1993 maajoukkueeseen, jossa hänen päätehtävänään oli annostella epoa hiihtäjiin. Samansuuntaisesti on kertonut myös Kari-Pekka Kyrö.

- Jos hiihtäjät olivat Vuokatissa leirillä, minä olin heidän käytettävissään, Kajaus täsmensi.

- Minä en ole henkilökohtaisesti koskaan nähnyt sellaista ampullia, jossa olis lukenut epo.

- Mitäs niissä ampulleissa luki? asianomistajien asianajaja Petteri Sotamaa vielä tenttasi Kajausta ampullien sisällöstä.

- En muista.

- Oletteko te lukenut?

- Kyllä minä silloin aikanaan luin. Mutta en minä siitä ottanut selvää, mihin se vaikuttaa.

Sotamaa myös kiinnostui Kajauksen kertomuksesta, jonka mukaan hän olisi sairaalatyöskentelynsä perusteella voinut helposti saada käsiinsä epoa. Kajaus palkattiin Vuokatin urheiluopistoon sairaalatyöstä.

- Menemällä tutun lääkärin luo ja sanomalla, että nyt pitäisi saada kampi kiertämään.

- Ja se olisi onnistunut?

- Varmasti se olisi onnistunut.

STT:n hiihtodopingjuttua puidaan Helsingin käräjäoikeudessa vielä tämän viikon ajan.

Lue myös:

    Uusimmat