Mainos

Dopingjupakan syytetyt saapuivat oikeuden eteen: "Vihdoin!"

Hiihdon dopingjupakan pääkäsittely on alkanut tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeuteen saapunut entinen hiihdon lajijohtaja Antti Leppävuori sanoi olevansa huojentunut, että asiat päästään käsittelemään oikeuden edessä nyt viimeisen kerran. Leppävuori kiistää syyllistyneensä törkeään petokseen.

- Onneksi nämä asiat päästään vihdoin käsittelemään. Odotus on ollut pahinta.

Leppävuoren asianajaja Ari Korhonen uskoo, ettei media pysty käsittelemään oikeudenkäyntiä puolueettomasti. Hän kertoi toimittajille näkemyksiään, joiden mukaan Suomen tietotoimiston asianomistajuus vaikuttaa uutisointiin merkittävästi.

- Tietojeni mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun STT on rikosjutun asianomistaja. Se vaikuttaa yleiseen ilma-alaan turuilla ja toreilla. He pystyvät pelaamaan tällä.

Siihen, millä perustein Leppävuori kiistää rikoksen, Korhonen tai Leppävuori eivät vielä vastanneet. He eivät myöskään vastanneet kysymykseen, onko Leppävuori valehdellut dopingin käytöstä.

- Näitä puidaan oikeuden edessä, ei median.

Vähäsöyrinki ryntäili kameroiden edestä

Entinen lajipäällikkö Pekka Vähäsöyrinki sen sijaan tyytyi seisomaan kameroiden edessä hiljaisena miehenä. Edes totuttua "en kommentoi" -kommenttia ei kuulunut.

Toimittajia paetessaan hän pudotti osan tavaroistaan käräjäoikeuden lattialle.

Käräjiä istutaan kesäkuuhun saakka. Istunnoissa puidaan sitä, erehdyttivätkö syytetyt oikeutta perätessään kunniaansa STT:n dopingjutusta vuosia sitten. Kyseessä onkolmas kerta, kun hiihtodopingista valehtelua puidaan oikeuden edessä.

Syyttäjä vaatii entiselle hiihtäjälle Jari Räsäselle sekä kolmelle entiselle hiihtopomolle ehdollista vankeutta törkeästä petoksesta.

Räsänen: En käyttänyt dopingia

Ex-hiihtäjä Jari Räsänen vastasi toimittajille oikeustalon ovella, ettei ole käyttänyt dopingia urallaan. Hän kieltäytyi kommentoimasta asiaa enemmälti oikeussalin ulkopuolella.

Ex-hiihtovaikuttaja Jari Piirainen sanoi suhtautuvansa oikeudenkäyntiin levollisin mielin. Hän lupasi kommentoida asiapuolta vasta oikeudenkäynnin jälkeen. Hän oli Leppävuoren tapaan tyytyväinen, että käsittely pääsee nyt vihdoin alkuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.