Mainos

Kyrön ex-vaimo muistaa oudon paketin jääkaapissa

Kari-Pekka Kyrön ex-vaimo Maarit Engelberg kertoo esitutkinnassa muistavansa, että entinen hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki kävi tapaamassa Kyröä tämän kotona kevättalvella 1998. Tämän jälkeen jääkaappiin ilmestyi paketti, josta Kyrö kielsi kysymästä mitään.

Kyrön mukaan paketissa oli epo-hormonia ja Humatrope-nimistä kasvuhormonia, jotka Vähäsöyrinki toi hänelle säilytettäväksi.

- En muista mihin tai milloin laatikko jääkaapistamme hävisi. Sen kuitenkin muistan, että laatikon olemassaolo häiritsi minua, koska jääkaappi oli pienikokoinen ja laatikko vei paljon tilaa, Engelberg kertoo.

Ex-vaimo ei kertomansa mukaan saanut tietoonsa, mitä paketti sisälsi.

Kyrön mukaan Vähäsöyrinki toi paketin tilanteessa, jossa STT:n dopinguutiset oli julkaistu ja Vähäsöyrinki koki olevansa "ajojahdin keskipisteenä".

Ex-päävalmentaja Kyrö kertoo vieneensä epo-hormonit syksyllä 1999 Oloksen leirille, jossa ne menivät miesten viestijoukkueen hiihtäjille. Kasvuhormoniksi uskottua ainetta ei hänen mukaansa uskallettu käyttää ollenkaan, sillä se vaikutti epäilyttävältä ja mahdolliselta väärennökseltä.

Vähäsöyrinki kiistää esitutkinnassa tietävänsä väitetystä hormonipaketista mitään. Hän sanoo, ettei ole käynyt Kyrön luona eikä edes tiedä tarkkaan, missä tämä asui.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.