Bodom After Midnight -yhtye kertoo viimeisestä kohtaamisestaan Alexi Laihon kanssa – "Ei kenelläkään ollut Alexin kuolinpäivää kalenterissa"

MTV Uutiset Live tapasi Bodom After Midnight -yhtyeen jäsenet, jotka muistelivat MTV:lle edesmennyttä Alexi Laihoa. Lisäksi yhtye kertoi oman arvionsa Laihon viimeisimmistä kappaleista, jotka julkaistiin 23. huhtikuuta. 

Joulukuussa menehtynytAlexi Laiho tunnetaan parhaiten heviyhtye Children of Bodomin perustajajäsenenä, monin kerroin palkittuna kitaristina sekä lahjakkaana biisien sanoittajana ja säveltäjänä. 

Monille suomalaisille Laihosta on vuosien saatossa piirtynyt kuva päihteitä nauttivasta maailmanluokan tähdestä, joka teki mitä rakasti: teki ja esitti musiikkia. 

Niille, jotka tunsivat Alexin, mies oli paljon muuta – ennen kaikkea ystävä. 

– Muistan hänet todella lojaalina frendinä. Tutustuimme viimeisen vuoden aikana, mutta kiitos covid-19:n, meillä olikin paljon aikaa yhdessä, Bodom After Midnightin basisti Mitja Toivonen toteaa. 

– Hän oli tosi lojaali, sellainen jalat maassa -kaveri, vaikka oli oikeasti maailmantähti, BAM-yhtyeen kitaristi Daniel Freyberg jatkaa. 

MTV Uutiset Live tapasi Bodom After Midnight -yhtyeen – katso yllä olevalta videolta, miten he muistelevat edesmennyttä Alexi Laihoa, ja millaisia ajatuksia Laihon viimeiset kappaleet heissä herättävät! 

Näkivät viimeisen kerran ennen joulua

Toivonen, Freyberg ja Waltteri Väyrynen tapasivat Alexi Laihon hieman ennen tämän kuolemaa. Bodom After Midnight kuvasi musiikkivideota Paint th Sky with Blood -kappaleelle. Katse oli vahvasti tulevassa. 

– Oltiin kuvauksissa ja sen jälkeen pidettiin pienet illanistujaiset ja toivotettiin hyvät joulut, Toivonen muistelee. 

– Tarkoitus oli jatkaa tammikuussa täysipitkän platan tekemistä, mutta se jäi vain haaveeksi, hän jatkaa. 

Laiho kärsi vuosia terveysongelmista, joista iso osa johtui alkoholinkäytöstä. Bändikavereilla ei kuitenkaan ollut aavistusta terveysongelmien laajuudesta, ja siksi äkillinen kuolema tuli täytenä yllätyksenä. 

– Oli meillä tietenkin huoli hänestä ystävänä ja bändikaverina, mutta emme varmastikaan kaikkea tiedetty, mitä hän kävi läpi, Väyrynen sanoo.

– Ei kenelläkään ollut Alexin kuolinpäivää kalenterissa, Freyberg muotoilee. 

7:12
Jussi 69 muistelee: Alexi Laiho aiheutti aina hysteriaa maailmalla – tällainen vaatimaton maailmanluokan kitaristi oli

Kitaristin kuolemasta uutisointi herätti monenlaisia tunteita

Laihon kuolemasta kerrottiin julkisuuteen muutama päivä miehen kuoleman jälkeen. 

Kitaravirtuoosin kuolema oli pääuutinen kaikissa suurissa suomalaismedioissa. Myös ulkomaalaiset mediat, Laihon kollegat ja fanit muistelivat muusikkoa ympäri maailman.

Toivonen kertoo, että hän ei halunnut tai pystynyt lukemaan uutisia ensimmäisten viikkojen aikana bändikaverinsa kuoleman jälkeen. 

– Oli hieno nähdä, että megatähdet ylistää, miten Alexi on ollut heillekin tärkeä muusikkona – se oli siistiä luettavaa, Toivonen kertaa. 

– Silloin viimeistään kaikki saivat huomata sen, miten lahjakas ja ainutlaatuinen muusikko Alexi oli, Väyrynen sanoo.

Mieleenpainuvinta muistoa on vaikeaa valita

Freyberg soitti kitaraa myös Children of Bodom -yhtyeessä ja ehtikin tuntea ja tehdä töitä Laihon kanssa vuosien ajan. 

Hänen mukaansa hänen ja Laihon yhteiseltä taipaleelta on vaikea nimetä mitään yksittäistä, mieleenpainuvinta hetkeä – muistoja ja hetkiä on paljon. 

– Olen ajatellut sen niin, että koko se aika, jonka sain Alexin kanssa tehdä töitä ja viettää aikaa, niin se on yhtä isoa hyvää muistoa, Freyberg muotoilee. 

Bodom After Midnightista piti tulla Children of Bodomin veroinen

Bodom After Midnight tuli julkisuuteen viime vuoden maaliskuussa – vain hetki sen jälkeen, kun Children of Bodom oli päättänyt uransa jäähyväiskiertueen jälkeen.

Tulevaisuuden suunnitelmat olivat selvät: Bodom After Midnight haluttiin maailmankartalle – vähintään yhtä väkevänä kuin edeltäjänsä, COB. 

– Tämän bändin (BAM) oli tarkoitus olla musiikillisesti luonnollinen jatkumo COB-poppoolle – siksi myös bändin nimessä säilyi sana Bodom, Väyrynen kertaa.

– Oli tarkoitus jatkaa siitä, mihin edellinen yhtye jäi, rumpali jatkaa. 

– Oli meillä jo ens vuodelle buukattuna rundia ja sellaista, mutta… Ei se enää paljoa auta, Freyberg toteaa haikeana. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Muutama keikka ja pari uutta kappaletta

Samaan aikaan, kun yhtye suunnitteli maailmanvalloitusta, koronavirus levisi maailmalla ja sulki konserttisalit ja keikkapaikat. 

Viime syksynä Bodom After Midnight ehti tehdä muutaman kotimaan keikan – kaksi niistä Helsingin legendaarisella klubilla, Tavastialla. 

Bodom After Midnight julkaisi perjantaina Paint the Sky with Blood -EP:n, joka sisältää kolme uutta, Laihon kynästä tullutta kappaletta. 

– Meillä oli suunnitelmissa, että ensin tehdään EP ja sitten aletaan miettiä kokopitkää. Tammikuussa piti alkaa treenaamaan ja kirjottamaan, Freyberg kertoo. 

"Aika väkevän EP:n Alexi jätti meille kaikille"

Toivonen toivoo, että Laihon musiikkia kuuntelevat nauttisivat EP:stä ja Bodom After Midnightin ainoiksi jääneistä kappaleista.

– Nimenomaan se, että he (fanit) saavat kuulla viimeisen kerran Allun tekemää musaa, on varmaan se kaikkein tärkein asia, Toivonen sanoo. 

– Fanit tulevat kuulemaan Laihon parhaimmillaan. Aika väkevän EP:n Alexi jätti meille kaikille, Freyberg komppaa bändikaveriaan. 

Väyrynen sanoo, että Paint the Sky with Blood -EP:stä voi aistia sen, miten innoissaan Laiho oli uudesta bändistään ja uuden musiikin tekemisestä. 

– Siitä kuulee sen, miten innokas hän oli valloittamaan uudestaan maailman uuden bändin kanssa, Väyrynen muotoilee.  

2:49
Alexi Laihon viimeisiksi jääneet kappaleet julkaistiin perjantaina 23. huhtikuuta – kuuntele videolta maistiainen nimikkokappaleesta ja yhtyeen arvio EP:stä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja