Edesmenneen Alexi Laihon musiikkitavarat poikkeuksellisessa huutokaupassa – tarjouksia satelee ympäri maailmaa

0:45
Edesmenneen Alexi Laihon musiikkitavarat poikkeuksellisessa huutokaupassa – katso video kokoelmasta

Legendaarinen laulaja-kitaristi Alexi Laiho menehtyi yllättäen joulukuussa 2020.

Musiikkiliike Musamaailma myy paraikaa toimeksiantona edesmenneen laulaja-kitaristi Alexi Laihon musiikkitavaroita. Huutokauppa on herättänyt huomiota ja kiinnostusta ympäri maailmaa. 

Kyseessä on Laihon kuolinpesän tekemä toimeksianto. MTV Uutiset tavoitti liikkeen toiminnanjohtaja Kai Saarikon kommentoimaan asiaa.

– Musamaailma on tehnyt Alexin kanssa yhteistyötä siitä alkaen, kun hän oli nuori soittaja. Olemme tukeneet häntä kaikkien vuosien ajan ja tulleet sitä kautta ystäviksi. Alexin poismenon vuoksi kuolinpesä otti yhteyttä meihin ja olemme nyt tässä tilanteessa, että tuotteita realisoidaan,  Saarikko kertoo.

Myynnissä on muun muassa Laihon keikkavahvistin ja kitarapedaaleja.

– Huutokaupan halutuin kohde on varmasti Alexin kiertuesetti numero 1 eli Marshall JVM410H nuppi, 1960B kaappi sekä pedaalilauta efekteineen. Tämä yhdistelmä on ollut vuosia Alexin livekeikkojen runko ja se on esitelty myös useissa lehtijutuissa sekä rig rundown -videoilla, huutokaupan sivulla kerrotaan.

– Muita kohteita ovat identtinen varanuppi, kolmas pääosin studiokäytössä ollut JVM410H, muun muassa Blooddrunk-levyn kaudella käytössä ollut Marshall JCM 800 Kerry King Signature nuppi sekä treenikäytössä ja studiossa ollut Blackstar Series One S200 nuppi.

Kyselyitä ja tarjouksia on sadellut runsaasti. Tavaroista ollaan Saarikon mukaan oltu kiinnostuneita globaalisti.

– Kyllä tarjouksia on tullut. Osasimme arvata, että näin siinä tulee käymään.  Etelä-Amerikasta on tullut kauimmaiset sitovat tarjoukset. Myös Kanadasta ja Aasiasta on tullut tarjouksia. 

– Korostan sitä, että Musamaailma on saanut ainoastaan toimeksiannon kuolinpesältä näiden laitteiden myyntiin. Olemme siis kotimainen myyntialusta, joka perustuu tässä tapauksessa yhteiseen historiaamme Laihon kanssa. Toteutamme kuolinpesän tahtotilaa.

Kulttuuriperintö

Alexi Laiho menehtyi viime vuonna yllättäen 29. joulukuuta. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

– Alexin jättämä kulttuuriperintö on valtavan suuri, jota tuskin edes Suomen kansa ymmärtää. Children of Bodomin ja Alexin kansainvälinen menestys, fanimäärä ja julkisuus on valtaisaa. Se on konkretisoitunut eri tavoilla, kun fanit ympäri maailmaa keskustelevat asiasta ja surevat hänen poismenoaan. Se näkyy myös meillä valtavana informaatiotulvana, vaikka olemmekin olleet vain soittimien toimittaja Alexille, Saarikko päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja