Terveysongelmat varjostivat Alexi Laihon elämää – kärsi nuoruusvuodet masennuksesta ja sai vatsahaavan vain kolmekymppisenä

Vuonna 2016 Alexi Laiho avautui mielenterveysongelmistaan Huomenta Suomessa.

Kitaristi Aleksi Laihon elämää varjostivat sairastelujaksot ja alkoholinhuuruinen elämä.

Kitaristi Alexi Laiho menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä. Asiasta tiedotettiin tänään. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Vuonna 2019 Laiho avautui terveysongelmistaan toimittaja Petri Silaksen kirjoittamassa elämäkerrassa Alexi Laiho: Kitara, kaaos & kontrolli (WSOY).

Kirjassa hän paljastaa eläneensä alkoholinhuuruista ja onnettomuusherkkää elämää. Hän muun muassa kertoo, kuinka hän ajautui henkiseen romahdukseen 1990-luvun loppupuolella ja yritti päättää elämänsä lääkkeiden ja alkoholin avulla. Hän oli tuolloin vain 19-vuotias. 

Hän hakeutui psykiatriseen hoitoon romahduksen jälkeen. Tilanne parani hetkeksi, mutta pian ahdistus otti jälleen vallan. Psykoosin partaalla ollut mies joutui suljetulle osastolle ja sai siellä voimakkaita rauhoittavia lääkkeitä. Sen jälkeen mies opetteli kanavoimaan pahan olonsa musiikkiin. 

– Jos tarinani voi inspiroida nuorta ihmistä lopettamaan itsensä viiltelemisen tai itsemurha-ajatukset, se riittää minulle, Laiho kertoi Huomenta Suomen haastattelussa. 

Mielenterveysongelmien lisäksi mies kärsi kivuliaasta vatsahaavasta sekä ruokatorven repeämästä, jotka ovat uusiutuneet vuosien varrella. 

Vuonna 2011 hänellä todettiin vatsahaava, joka oli reistaillut jo vuosia ennen diagnoosin saamista. Hän itse kertoi tuolloin sen johtuneen huonoista elämäntavoista ja juhlimisesta. 

– Onhan se selvää, ettei kenenkään kroppa kestä ikuisuuksiin epäsäännöllisiä elämäntapoja, kuten ainaista valvomista ja ryyppäämistä. Siinä olisi voinut käydä tosi pahasti, mutta onneksi selvisin säikähdyksellä, Laiho muisteli tapahtunutta Ilta-Sanomissa.

Vuonna 2012 hänet jouduttiin kiidättämään oslolaiseen sairaalaan kovien vatsakipujen vuoksi. Syyksi kerrottiin vakava vatsatulehdus, joka oli ehtinyt levitä koko elimistöön. Vuonna 2013 Laiho joutui puolestaan perumaan useita kiertueita sairastelun vuoksi. Tuolloin syyksi kerrottiin sappikivet. 

Video: Surunmurtama muusikko Olli Herman muistelee kitaristi Alexi Laihoa: "Paras ihminen, kenet tiesin musabisneksessä"

1:52

Korjattu kirjoitusvirhe ingressistä kello 14.22.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja