Alexi Laihon kuolema nousi otsikoihin maailmalla – näin kitaristia muistellaan

0:55
Children of Bodom -yhtyeen nokkamies Alexi Laiho on kuollut 41-vuotiaana

Kitaristi Alexi Laihon kuolemasta on uutisoitu laajalti myös maailmalla. Laiho rankattiin useita kertoja maailman parhaiden hevikitaristien joukkoon.

Metalliyhtye Children of Bodomin perustajajäsen ja nokkamies Alexi Laiho on kuollut. Manageritoimisto kertoi 41-vuotiaan Laihon menehtyneen viime viikolla kotonaan Helsingissä.

Uutinen kitaristi-laulajan kuolemasta on noteerattu myös maailmalla sen jälkeen, kun tieto Laihon kuolemasta julkistettiin tämän virallisella Instagram-tilillä maanantaina.

Laihon kuolemasta uutisoivat useiden musiikkisivustojen, kuten NME:n ja Loudersoundin lisäksi muun muassa brittilehdet Daily Mail, Mirror, The Sun ja The Independent.

Esimerkiksi Mirrorissa Laihon kuolema oli nostettu viihdeuutisten kärkeen. Lehti kertoi myös Laihon puolison iloinneen kolmannesta hääpäivästään vain vähän aikaa ennen tähden kuolemaa.

Lehtien kirjoituksissa nousee esiin ennen kaikkea se, kuinka Laiho noteerattiin useita kertoja maailman parhaimpien hevikitaristien joukkoon ja kuinka tämä oli tunnettu vikkelistä sormistaan. Esimerkiksi Guitar World -sivusto luonnehtii jo otsikossaan Laihoa virtuoosimaiseksi kitarataituriksi. Sivusto nosti maanantaina Laihon kuoleman ykkösuutisekseen.

Laihon ja rumpali Jaska Raatikaisen perustama Children of Bodom aloitti uransa vuonna 1993, ja yhtye oli yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä metalliyhtyeistä aina vuoden 2019 lopulla nähtyyn jäähyväiskonserttiin saakka. 

Myös Children of Bodom -yhtyeen jäsenet julkaisivat yhtyeen Facebook-sivulla tiedon Laihon kuolemasta.

– Yli 25 vuotta ystävyyttä. Menetimme veljen. Maailma menetti ilmiömäisen laulunkirjoittajan ja yhden kaikkien aikojen suurimmista kitaristeista. Muistot ja Alexin musiikki elävät ikuisesti, bändikaverit Raatikainen, Henkka Seppälä ja Janne Wirman kirjoittavat.

– Ajatuksemme ovat Alexin perheen luona tänä vaikeana aikana.

Children of Bodomin päätöskonsertin jälkeen Laiho muodosti ympärilelen Bodom After Midnight -yhtyeen, jossa hän soitti Daniel Freybergin, Mitja Toivosen sekä Waltteri Väyrysen kanssa.

Laihon elämää varjostivat viime vuosien ajan terveyshuolet. Myös brittilehti Daily Mailin pitkässä artikkelissa muistellaan, että Children of Bodom joutui jo vuosia sitten perumaan keikkojaan Laihon terveyteen liittyvistä syistä.

Lehti kertoo, että keväällä 2009 yhtye perui loput Pohjois-Amerikan kiertueen keikkansa, kun Laiho mursi ranteensa pudottuaan sängystä yhtyeen keikkabussin tehtyä äkkinäisen liikkeen.

Video: Alexi Laiho kertoi mielenterveysongelmistaan Huomenta Suomessa vuonna 2016

Vuonna 2012 yhtye perui puolestaan kaksi keikkaa Euroopassa, kun Laiho oli kiidätetty sairaalaan pahojen vatsakipujen vuoksi. Muutamia päiviä tämän jälkeen yhtye tiedotti Laihon kärsivän vakavasta tulehduksesta ja olevan siksi sairaalahoidossa Oslossa.

Ilta-Sanomien mukaan Laiho kertoi vuonna 2019 ilmestyneessä Petri Silaksen kirjoittamassa elämäkerrassaan, että häntä vaivasivat tuolloin vatsahaava ja ruokatorven repeämä. 

– Se päätön kaahaaminen ja riehuminen oli osa sitä elämänvaihetta. Onneksi niistä tuli opittua. Olen terveyteni suhteen nykyisin todella varovainen. Mutta turha tässä on ryhtyä katumaan. Se ei ole kuulunut mun luonteeseeni, Laiho sanoi IS:lle 40-vuotishaastattelussaan.

Video: Alexi Laiho kommentoi metallimusiikin suosiota yllättävällä tavalla MTV:lle vuonna 2007

2:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja