Jussi 69 muistelee: Tällainen vaatimaton maailmanluokan kitaristi Alexi Laiho oli – "Paljon jäi tekemättä, mutta mitään ei jäänyt sanomatta"

7:12
Jussi 69 muistelee: Alexi Laiho aiheutti aina hysteriaa maailmalla – tällainen vaatimaton maailmanluokan kitaristi oli

Edesmenneen muusikon, Alexi Laihon, pitkäaikainen ystävä Jussi 69 muistelee Laihoa vaatimattomaksi menestyjäksi, joka oli paras mahdollinen ystävä.

Tänään niin kotimainen kuin kansainvälinen media hätkähti, kun tiedote maailmanmaineessa olevan kitaristin Alexi Laihon kuolemasta tavoitti tiedotusvälineet.

The 69 Eyes -yhtyeestä tuttu rumpali Jussi 69 sai tiedon ystävänsä poismenosta muutama päivä sitten.

Uutinen laulaja-kitaristin kuolemasta oli The 69 Eyes -rumpalille raskas, sillä Laiholla oli hänen mukaansa valtavasti suunnitelmia tulevaisuuden varalle. 

Jussi 69:n mukaan Laihon kuoleman taustalla ei ollut itsetuhoisuus – tulevaisuus näyttäytyi kirkkaana. 

– Hän oli niistä (suunnitelmista) todella innoissaan. Paljon uutta materiaalia oli ehditty nauhoittaa ja niitäkin tullaan vielä julkaisemaan.

– Alexi ei koskaan levännyt laakereillaan, vaan hän teki koko ajan uutta ja kehitti hommaa eteenpäin, Jussi 69 jatkaa. 

Children of Bodomilla ja sen perustajajäsenellä Alexi Laiholla on miljoonia faneja ympäri maailmaa. Jussi 69:n sanojen mukaan Laihoa ”arvostetaan aivan käsittämättömän paljon”. 

– Kaikki tämä perustuu siihen, kuinka taitava ja lahjakas hän oli. Nämä lahjat eivät ole tulleet mitenkään tuurilla, vaan todella määrätietoisella ja kovalla työllä.

Jussi 69 muistelee tapahtumaa, jossa Alexi Laiho palkittiin maailman parhaaksi kitaristiksi – kuuntele videolta hauska muistelo tapahtuneesta! 

Laiholla ja hänen musiikillaan oli valtava merkitys

Useissa yhtyeissä vaikuttanut Laiho palkittiin työstään musiikin parissa useita kertoja ympäri maailman. 

– Children of Bodomin merkitys musiikkimaailmalle on ihan käsittämättömän suuri maailmanlaajuisesti, Jussi 69 toteaa.

Rumpalin mukaan monikaan ei edelleenkään ymmärrä, millaisessa mittaluokassa Alexi Laiho ja Children of Bodom -yhtye niittivät mainetta. 

– Itsekin ällistyin tänään, kun puhelimeni täyttyi viesteistä ympäri maailmaa aika merkittäviltä henkilöiltä, jotka kertoivat, kuinka suuri merkitys Alexi Laiholla ja tämän musiikilla on heille ollut. 

– En aikanaan itsekään ehkä ymmärtänyt, kuinka valtavan suuri tähti Alexi oli, Jussi 69 jatkaa. 

Videolla Jussi69 muistelee, miten hysteerisiksi Alexi Laiho sai ihmiset maailmalla – kuuntele koskettava haastattelu!

"Mitään ei jäänyt sanomatta"

Jussi 69:n mukaan Alexi Laiho ei koskaan halunnut tehdä itsestään numeroa, vaikka sillekin olisi monesti ollut jalansijaa.

Laiho tunnetaan räväkästä esiintymisestään ja taitavista kitarasooloistaan. Lavan ulkopuolella mies oli kuitenkin perhekeskeinen ihminen. 

– Kun hän oli lavalla, hän määräsi ja oli tähti. Mutta lavan ulkopuolella hän oli paras ystävä, mitä voi ystäväksi koskaan saada, Jussi 69 sanoo.

– Meillä jäi paljon tekemättä, mutta mä ajattelen niin, että mitään ei kyllä jäänyt sanomatta.

7:43
Näin Jone Nikula muistelee vain 41-vuotiaana menehtynyttä Alexi Laihoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja