Skid Row -yhtyeen entinen nokkamies muistelee kohtaamistaan Alexi Laihon kanssa – suomalaiskitaristi kertoi rocklegendalle koskettavan tarinan lapsuudestaan

7:12
Jussi69 muistelee: Alexi Laiho aiheutti aina hysteriaa maailmalla – tällainen vaatimaton maailmanluokan kitaristi oli

Skid Row -yhtyeen ex-laulaja Sebastian Bach muistelee Instagramissa kohtaamisiaan viime viikolla menehtyneen Alexi Laihon kanssa.

Kitaristi Alexi Laihoa on muisteltu musiikkipiireissä ja fanien keskuudessa sen jälkeen, kun manageritoimisto tiedotti maanantaina Laihon menehtyneen viime viikolla kotonaan Helsingissä 41 vuoden iässä.

Omat muistonsa Children of Bodom -yhtyeen keulahahmona tunnetuksi tulleesta Laihosta julkaisi Instagram-tilillään myös ikonisen rockyhtyeen Skid Row’n laulajana 1980-1990-luvuilla tunnettu Sebastian Bach. Hän julkaisi tilillään kuvan, jossa hän poseeraa Laihon kanssa samassa seurueessa Barcelonassa järjestettyjen rockfestareiden takahuoneessa kesällä 2019.

Bach kertoo pitkässä kirjoituksessaan, että hän ja Children of Bodom esiintyivät  Barcelonassa samalla lavalla ja jakoivat tuolloin myös yhteiset takahuonetilat. Hän ilmaisee olevansa hyvin järkyttynyt siitä, että Laiho kuoli vain 41-vuotiaana.

– Tunsin Alexin vuosien ajan. Ensimmäisiä kertoja hengailimme yhdessä Hollywoodissa ja hän kertoi tuolloin, että hänen varhaisimpia rockmusiikkiin liittyviä muistojaan oli se, kun hänen siskonsa tuli katsomaan Skid Row’n keikkaa Helsingissä, mutta hän itse oli liian nuori päästäkseen mukaan, Bach kirjoittaa.

Bach kertoo Laihon sanoneen olleensa suunniltaan siitä, ettei päässyt katsomaan kotikaupungissaan järjestettyä keikkaa.

– Hän pyysi ja aneli vanhemmiltaan, mutta he eivät antaneet hänelle lupaa lähteä keikalle. Hän kertoi päättäneensä sillä hetkellä, miten hän tahtoo tulevaisuudessa tienata elantonsa.

Monien muiden kollegojen tapaan Bach ylistää Laihon olleen uskomattoman lahjakas kitaristi.

– Olen onnekas saatuani jammailla Alexin kanssa Hollywoodin House of Bluesissa. Hänen bändikaverinsa kehottivat minua nappaamaan häntä kiinni olkapäästä kesken kitarasoolon, eikä se vaikuttanut häneen millään lailla! Sitten hän kääntyi ympäri ja näki, että se olen minä ja antoi minulle ison halauksen lavalla kesken kappaleen, Bach jatkaa muisteluaan.

Rocklegendan viimeinen Laihoon liittyvä muisto on se, kuinka hän sai kitaristin nauramaan vedet silmissään juuri samaisella keikalla Barcelonassa, josta hän julkaisi kuvan Instagramissa.

– Kutsuin heidän kosketinsoittajaansa Jannea nimellä ”Yay-Hoo”. Alexi kääntyi minua kohti ja kysyi, kutsuinko tätä todella Yay-Hooksi ja nauroi niin helvetisti, että alkoi itkeä ja toisteli sanaa Yay-Hoo uudestaan ja uudestaan, hän kuvailee kaksikon viimeiseksi jäänyttä kohtaamista.

– Kiitos lahjakkuudestasi ja nauruista Alexi. Lähdit aivan liian aikaisin, Bach kirjoittaa.

– Syvimmät osanottoni yhtyeelle, hänen uudelle yhtyeelleen sekä ennen kaikkea hänen isosiskolleen ja perheelleen. Me kaikki tulemme kaipaamaan sinua, Alexi.  

Useita kertoja maailman parhaiden hevikitaristien joukkoon rankattu Laiho oli toinen Children of Bodomin perustajajäsenistä. Yhtye perustettiin vuonna 1993 ja se oli yksi suosituimmista suomalaisista metalliyhtyeistä maailmalla vuoteen 2019 asti, jolloin yhtye soitti viimeisen keikkansa Helsingissä.

Video: Alexi Laiho kommentoi metallimusiikin suosiota yllättävällä tavalla MTV:lle vuonna 2007

2:52

Juttua ja otsikkoa päivitetty 7.1. klo 13.08. Sebastian Bach on Skid Row -yhtyeen entinen laulaja, mutta ei ole enää mukana yhtyeessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja