Seitsemän tuntia päivystyksessä odottanut amerikkalaisnainen tuskastui ja lähti kotiin – sai 700 euron laskun: "Minua ei tutkittu ollenkaan"

Heinäkuussa päivystykseen tullut yhdysvaltalaisnainen ei saanut tuntikausien odottelusta huolimatta hoitoa. Tästä huolimatta häntä laskutettiin päivystyskäynnistä.

Yhdysvaltalainen Taylor Davis kertoo saaneensa 700 dollarin laskun, vaikka ei saanut edes hoitoa. Häntä haastattelivat New York Post ja Fox 5 Atlanta.

Georgiassa asuva Taylor kertoo WAGA-TV-sivustolle käyneensä Emory Decatur -sairaalan ensiapupoliklinikalla päävamman takia heinäkuussa. Hän kertoo istuneensa odotushuoneessa tuntikausia, että pääsisi lääkärin vastaanotolle. Lopulta hän lähti, koska odottamiselle ei näkynyt tulevan loppua.

– Istuin siellä seitsemän tuntia. Eihän päivystyksessä pitäisi joutua istumaan seitsemää tuntia.

Sairaala lähetti 700 dollarin euron laskun

Muutaman viikon päästä sähköpostiin kilahti yllättävä viesti: sairaala oli lähettänyt hänelle lähes 700 dollarin eli noin 600 euron laskun.

– Minua ei tutkittu ollenkaan, kukaan ei kutsunut minua nimeltä. Minua ei edes huomattu, Taylor kertoo.

Taylor uskoi ensin, että laskun kanssa oli sattunut väärinkäsitys.

– Niinpä soitin sinne ja minulle sanottiin, että sairaalan käytäntöjen mukaan lasku tulee, vaikka vain tulisi paikalle eikä saisi edes hoitoa. Kun ilmoitat sosiaaliturvatunnuksesi, se on siinä. Sinua laskutetaan joka tapauksessa.

Emily kertoo sairaalaan potilaslaskutusasioita käsittelevä työntekijän vastanneen hänelle sähköpostitse. Siinä todettiin, että asiakas laskutetaan ennen kuin hänet otetaan vastaan eikä siitä hyvästä, että hänet otetaan vastaan.

Emily aikoo jatkossa miettiä kahdesti ennen kuin menee päivystykseen. 

– Jos he voivat lähettää laskun kaikenlaisista asioista, ei minua huvita enää mennä sinne. Eikä se ole hyvä asia.

Sairaala selvittää asiaa

Sairaala lähetti Fox 5 Atlantalle tiedotteen, jossa kerrottiin Emory Healthcaren ottavan vakavasti kaikki potilaita huolestuttavat asiat.

– Arvostamme sitä, että tämä asia on tuotu tietoomme. Tutkimme tapausta parhaillaan ja jatkamme asian käsittelyä suoraan tämän asiakkaan kanssa.

Suomessa esimerkiksi terveyskeskuksen päivystyskäynniltä voidaan periä enintään 28,30 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat