Nikita Mazepinin röyhkeä temppu aiheutti vaaratilanteen tallikaveri Mick Schumacherille – Haas-tallin sisällä kuohuu: "Hänellä on jokin pakkomielle"

Haas-tallin sisäinen tilanne kärjistyy entisestään, kun tulokaskuljettajat Nikita Mazepin ja Mick Schumacher ovat jatkuvasti napit vastakkain.

Mazepin oli lauantaina raivoissaan Schumacherin tempusta aika-ajojen ensimmäisen osion ratkaisuhetkillä. Schumacher puolustautui sanomalla, että sai tiimiradiossa ohjeet toimia niin kuin oli toiminut. Mazepin taas intti Schumacherin näyttäneen tilanteessa "todellisen luonteensa".

Sunnuntain kisassa ruuduista 17 ja 18 startanneet Haas-kuljettajat ottivat yhteen heti ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Tallkaverinsa taakse pudonnut Schumacher lähti pääsuoralle kiihdyttäessään hakemaan ohitusta Mazepinistä, mutta tämä vaihtoi ajolinjaansa ja kiilasi Schumacheria kohti varikon sisääntuloporttia.

Schumacherin etusiipi vaurioitui tilanteessa, ja hän joutui tulemaan jo neljänneltä kierrokselta varikolle. Lopputuloksissa Schumacher oli kuitenkin Mazepinin edellä, kun tämä joutui keskeyttämään. Schumacherin sijoitus oli 18:s.

Ensimmäisen kierroksen tilanne puhutti kilpailun jälkeen.

– On ihan ok blokata tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos minulla on auton keula hänen rinnallaan, silloin on myöhäistä lähteä kääntämään sivulle ja työntämään minua kohti varikkosuoraa. En tainnut olla ainoa kuljettaja, jolle hän teki niin tänään. Olen varma, että tietyt ihmiset käyvät nämä tilanteet läpi ja luvassa on seuraamuksia, Schumacher sanoi.

Sky Sportsin haastattelussa Schumacherilta kysyttiin, uskooko hän, että he pystyvät käymään asiat Mazepinin kanssa keskustelemalla läpi.

Vastaus oli paljonpuhuva.

– En usko. Näyttää siltä, että hänellä on jokin pakkomielle olla minun edelläni keinolla millä hyvänsä. Se on minulle ihan ok, mutta jos päädymme siihen pisteeseen, että puolustamme toisiamme vastaan hyvin aggressiivisesti tilanteessa, jossa ei ole mitään voitettavaa, se ei ehkä ole oikea tapa toimia.

Lue myös:

    Uusimmat