Kello kertoo: Valtteri Bottas ei kiusannut Mercedestä tahallaan – "Tiesin, että Lewis tarvitsee sen"

Valtteri Bottas hätkähdytti Hollannin GP:n seuraajia viemällä kisan nopeimman kierrosajan Lewis Hamiltonilta, vaikka Mercedes ohjeisti häntä olemaan tekemättä niin. Kisan jälkeen Bottas selvitti, että hän kyllä toimi tallinsa ohjeiden mukaisesti, mutta nopein kierrosaika syntyi siitä huolimatta.

Kisassa kolmantena ollut Bottas otettiin toisen kerran varikolle, kun ajamatta oli vain viisi kierrosta. Bottakselle vaihdettiin viimeisille kierroksille käytetyt pehmeät renkaat. Samalla kuitenkin huomautettiin, ettei hän saisi ajaa kisan nopeinta kierrosaikaa, koska se oli tuossa vaiheessa Hamiltonin nimissä ollut 1:13,124.

– Miksi sitten pysähdymme? Bottas kysyi.

– Varotoimenpide. Rengastärinä, Mercedeksen varikkomuurilta vastattiin.

Bottaksella oli varikolle tullessaan niin iso marginaali takana tuleviin, että toinen varikkokäynti oli hänelle niin sanotusti ilmainen.

Ulostulokierroksellaan Bottas teki viimeiseen sektoriin uuden pohja-ajan 22,285. Hän oli 0,297 sekuntia nopeampi kuin kertaakaan aiemmin kisan aikana ja 0,066 sekuntia nopeampi kuin Hamiltonin sektoripohja-aika.

Seuraavalla, neljänneksi viimeisellä kierroksella Bottas teki pohja-ajan sekä ensimmäiseen että toiseen sektoriin. Hän oli niiden jälkeen 1,712 sekuntia edellä omaa nopeinta kierrostaan ja 1,267 sekuntia Hamiltonin nimissä ollutta kisan nopeinta kierrosta.

– Valtteri, James (strategiapomo Vowles) tässä. Keskeytä nopea kierroksesi.

Viimeisellä sektorilla Bottas kellotti ajan 23,043, joka oli 0,758 sekuntia hitaampi kuin hänen edellisellä kierroksella tekemänsä sektoripohja-aika ja 0,692 sekuntia hitaampi kuin sitä edellinen, Hamiltonin nimissä ollut sektoripohja-aika.

Vaikka Bottas siis kiistatta nosti jalkansa kaasulta, hänen kierrosaikansa 1:12,549 oli 1,476 sekuntia nopeampi kuin hänen siihen mennessä paras noteerauksensa ja 0,575 sekuntia nopeampi kuin Hamiltonin nimissä ollut kisan nopein kierros.

Mercedes reagoi välittömästi ja otti Hamiltonin vielä kolmannen kerran sisään. Kisan viimeisellä kierroksella Hamilton riisti Bottakselta pohja-ajan toisessa ja kolmannessa sektorissa ja kellotti kisan nopeimmaksi kierrosajaksi 1:11,097. Hamilton oli siis 1,452 sekuntia nopeampi kuin Bottas hetkeä aiemmin.

– Nostelin vikalla sektorilla noin sekunnin verran. Tiesin, että Lewis tarvitsee sen yhden pisteen enemmän kuin minä mestaruustaistossa. Minä en taistele enää maailmanmestaruudesta tässä vaiheessa, niin se on selkeä homma. Kunhan vain ajattelin painaa kaasua pari ekaa sektoria, ja sitten nostelin loppupätkän, Bottas selvitti kisan jälkeen.

Video: Valtteri Bottaksen kommentit Hollannin GP:n jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat