Tämä vaaratilanne sai Nikita Mazepinin käymään kuumana: laukoi tylyä tekstiä tallikaveri Mick Schumacherista

Haas-kuljettaja Nikita Mazepin antoi tallikaverinsa Mick Schumacherin kuulla aika-ajojen jälkeisessä haastattelussa kunniansa.

Nuoret Haas-kuljettajat aiheuttivat aika-ajojen ensimmäisen osion loppuhetkillä vaaratilanteen Zandvoortin radan 13. mutkan jarrutuksessa.

Mazepin lähestyi mutkaa Schumacherin edellä, sillä tänä viikonloppuna oli hänen vuoronsa kiertää rataa ensimmäisenä autona. Schumacher kuitenkin ohitti Mazepinin 13. mutkaan tultaessa, ja venäläiskuljettaja otti ensin paikan tallikaverinsa takaa.

Samaan aikaan kaksikkoa lähestyi Aston Martinin Sebastian Vettel, joka oli nopealla kierroksella. Juuri kun Vettel oli tavoittamassa Haas-kuljettajat, Mazepin syöksyi radan sisäreunaan Schumacherin rinnalle, ja Vettel joutui painamaan jarrua ja tekemään väistöliikkeen.

Vettel jäi aika-ajoissa 17. sijalle ja putosi näin jatkosta jo ensimmäisessä osiossa. Vettelin onneksi Mazepinin ja Schumacherin törttöily ei vaikuttanut hänen tulokseensa, sillä meneillään ollut kierros ei olisi ollut nopeampi kuin ykkösosiosta viimeisenä jatkoon edenneen McLarenin Lando Norrisin veto hetkeä myöhemmin.

Mazepin oli aika-ajojen jälkeen raivoissaan.

– Minua ärsyttää todella paljon. Sen ei pitänyt olla noin vaikeaa. Tiedämme, miten talli toimii. Yhtenä viikonloppuna yksi kuski ajaa edellä, toisena toinen. Nyt oli minun vuoroni ajaa edellä. Olen kerran – Imolassa – ohittanut edellä ajavan, kun olin toisena kuskina, ja sain kuulla siitä tallilta. Nyt kävi toisen kerran niin, että tallikaverini ohitti minut, pakotti minut ruuhkaan ja pilasi viimeisen kierrokseni – tahallaan. En ole tyytyväinen. Jos niin käy kerran vahingossa, se on ihan ok. Jos jatkaa toimimista samalla tavalla, se on tahallista. Minua vituttaa, Mazepin latasi ilmeenkään värähtämättä.

– Olen jo kertonut tallille, mitä ajattelen. He olivat samaa mieltä. En tiedä, mitä toinen osapuoli sanoo.

Schumacher näki tapahtuneen hyvin eri tavalla.

– Omasta puolestani tein kaiken oikein. Kävin keskustelua radiossa, mutta hän (Mazepin) ei tietenkään voi kuulla sitä. Olimme molemmat mukana tilanteessa, mikä ei tietenkään ole hyvä asia. Viimeinen mutka ei ole helppo. Blokkasimme Sebastianin, jota kaikkein vähiten haluaisin estellä. Olen pahoillani siitä.

Schumacher ei ollut halukas ruotimaan Haas-tallin sisäisiä asioita julkisesti.

– Mitä tahansa aiemmin on tapahtunut, kaikki tilanteet ovat erilaisia. Ei ole syytä valittaa. En tiedä, mitä enempää voin sanoa.

Mazepin ja Schumacher kävivät tuomariston pakeilla, mutta molemmat selvisivät ilman rangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat