Nikita Mazepin sähisi: Mick Schumacher näytti todellisen luonteensa – Haas-tallin selitys kummastutti venäläiskuskia

F1-tallikaverinsa Mick Schumacherin tekemästä ohittelusta suivaantunut Nikita Mazepin kertoo Haas-tallin mitä ilmeisimmin muuttaneen keskinäisiä sääntöjään hänen tietämättään – ja Schumacherin paljastaneen todellisen luonteensa.

Mazepin suuttui lauantaina Hollannin GP:n aika-ajoissa, kun Schumacher kiri valmistavalla kierroksella hänen edelleen. Tallikaverit ovat vuorotelleet ajopaikoissaan, ja Mazepinin mukaan hänen olisi kuulunut saada etumainen ajovuoro Zandvoortissa.

Kaksikko aiheutti nahistelullaan vaaratilanteen, jonka takia Aston Martinin Sebastian Vettelin nopea kierros meni pilalle. Temppuilusta huolimatta Haas-kuskit lähtevät tälläkin kertaa sunnuntain kisaan viimeisestä rivistä.

Haasin sisällä oli käyty aika-ajon jälkeen keskustelua, josta Mazepin kertoi hämmentyneenä julkisuuteen.

– Sen keskustelun jälkeen tuli yksi asia selväksi: se systeemi, joka minulle kerrottiin Imolassa, ei päde enää. En ole varma, milloin se muuttui ja miten, Mazepin totesi ajopaikkojen vuorottelusta RaceFans-sivuston mukaan.

Mazepin toivoo Haasilta selkeitä pelisääntöjä, koska kahden periksiantamattoman kuskin kamppailusta ei seuraa mitään hyvää.

Mazepin: Schumacher näytti todellisen luonteensa

Schumacher taas kertoo kysyneensä kisainsinööriltään lupaa ohitukseen, jotta saisi renkaansa lämpenemään paremmin.

– Minun radioviestinnässäni sanottiin selkeästi, että sain luvan ohittaa hänet, kunhan se tapahtui ennen kolmosmutkaa. Niin teinkin, Schumacher kommentoi.

– En yrittänyt estellä häntä tai hankaloittaa hänen elämäänsä, saksalainen jatkoi.

Mazepin kertoo arvostavansa venäläisenä suorasanaisuutta. Hän kertoo sopeutuvansa tallipomon asettamiin sääntöihin, mutta haluaa linjan olevan johdonmukainen.

– En pidä siitä, että ihmiset alkavat röyhkeiksi taistellessaan 19. sijasta. Minusta se vain osoittaa heidän todellisen luonteensa, enkä hyväksy sitä. Minä kuuntelen yhä tallipomoani Günther Steineria, ja teen niin kuin käsketään F1-urani viimeiseen päivään asti, mikä toivottavasti on vielä kaukana edessä, Mazepin totesi.

Lue myös:

    Uusimmat