Valtteri Bottas teki Mercedeksen kieltämän tempun – Toto Wolff naurahti C Morella: "Röyhkeä!"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas aiheutti pientä ylimääräistä hämmennystä Hollannin GP:n loppuhetkillä, kun hän näytti toimineen vasten tallin tahtotilaa. Mercedeksen tallipäällikköä Toto Wolffia tapaus hymyilytti kisan jälkeen.

Bottas otettiin sisään muutama kierros ennen kisan loppua. Bottas sai käyttöönsä pehmeän seoksen renkaat, varoituksen kera.

Mercedes viestitti kahteen eri otteeseen siitä, ettei suomalainen saisi hakea kilpailun nopeinta kierrosta. Se kun oli siinä vaiheessa toisen Mercedes-kuskin Lewis Hamiltonin hallussa.

Piakkoin valotaululle ilmestyi Valtteri Bottaksen nimi. Suomalainen latasi uuden pohja-ajan.

– Röyhkeä! Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff naurahti C Morella Bottaksen tempusta.

Video tapauksesta näkyy alta:

– Valtteri tietää, mitkä panokset ovat. Voimme voittaa vielä kuljettajien maailmanmestaruuden. Hän nosti jalkaa kaasulta viimeisellä sektorilla, menettäen siinä lähes 1,5 sekuntia aikaa.

– Hänellä oli vauhtia ja hän halusi osoittaa sen. Eikä siinä mitään, Wolff totesi rauhallisena.

Mercedes-kuskit päätyivät samoille sijoille kuin mistä ne lähtivät sunnuntain kisaan. Lewis Hamilton oli toinen ja Valtteri Bottas kolmas. Kisan voittoon ajoi Red Bullin Max Verstappen.

– Kilpailu ratkesi puolittain jo lauantaina Maxin väkevään aika-ajosuoritukseen. Hän sai hyvän lähdön, emmekä olleet tarpeeksi nopeita tänään, Wolff myönsi.

Wolffin mukaan Mercedes käytti ”kaikki korttinsa” sunnuntain kisassa. Saksalaistalli yritti antaa painetta Red Bullille muun muassa päättäväisen strategian avulla.

– Emme uskoneet, että he menisivät kovan seoksen renkaille, koska he eivät tienneet, että miten ne toimivat. Jos he olisivat tehneet toisenlaisen valinnan, olisimme voineet saada jotain etua. Mutta Max oli todella nopea, Wolff mietti.

Lue myös:

    Uusimmat