MTV:n olympiaseuranta: Naisleijonille tappio Yhdysvaltoja vastaan – Anni Keisalalle 47 torjuntaa

Ensimmäiset suomalaisurheilijat aloittavat oman kisaurakkansa tänään torstaina Pekingin olympialaisissa. MTV Urheilu seuraa olympiapäivän tapahtumia tässä artikkelissa hetki hetkeltä.

Olympiaseuranta, torstai 3. helmikuuta:

Kello 21.25: Pekingin olympialaisten virallisena avajaispäivänä perjantaina ei nähdä suomalaisurheilijoita. Lauantaina kisat käynnistyvät todella suomalaisten osalta, kun Naisleijonat pelaa toisen ottelunsa. Tulessa ovat myös muun muassa naishiihtäjät yhdistelmäkilpailussa ja lumilautailun kaksinkertainen olympiamitalisti Enni Rukajärvi.

Kello 17.28: Yhdysvallat voittaa 5-2. Suomen maaleista vastasi Susanna Tapani. Laukaukset menivät 52-12 Yhdysvalloille, joten Anni Keisala kirjasi tililleen 47 torjuntaa. Naisleijonien turnaus jatkuu lauantaiaamuna kello 6.15. Vastaan asettuu Kanada.

Kello 17.24: Ottelu ehti jo loppua, mutta videotarkastelujan jälkeen Suomelle tuomittiin maali. Ottelua jatkettiin tämän myötä vielä reilun kahden minuutin verran.

Kello 17.16: Suomelle ylivoima ottelun loppuminuuteille. Susanna Tapanin osuma tuli ylivoimalla kolmannen erän alussa.

Kello 17.03: Yhdysvallat nousee jälleen neljän maalin johtoon. Abby Roque pelaa maalin eteen ja Carpenter ohjaa kiekon maaliin.

Kello 16:55: Naisleijonat kaventaa! Maalintekijänä Susanna Tapani, erää jäljellä vajaa 17 minuuttia.

Kello 16.53: Puntit tasoittuvat Yhdysvaltojen saadessa jäähyn. Suomella oli paikka kaventaa ottelu, kun jenkkivahti Madeleine Rooney tarjoili kiekon maalin takana suoraan suomalaisen lapaan. Suomelle vajaa minuutti ylivoimaa.

Kello 16.51: Kolmas erä alkaa ikävällä tavalla, kun Michelle Karvinen ottaa kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Yhdysvalloilla on heti loistopaikka lisätä johtoaan, mutta Suomi kestää.

Kello 16.34: Kaksi erää pelattu, Yhdysvallat johtaa 4-0. Toinen erä oli suomalaisilta todella heikko, sillä laukaustilastoon kirjattiin tylyt lukemat 19-2 Yhdysvalloille. Koko ottelussa laukaukset ovat Yhdysvalloille 33-7.

Kello 16.17: Yhdysvallat kolmannen kerran ylivoimalle. Tanja Niskanen jäähyaitioon poikittaisesta mailasta.

Kello. 16.15: Coyne Schofield osuu toisen kerran reilun minuutin sisään ja Yhdysvallat johtaa Naisleijonia jo 4-0.

Kello 16.10: Yhdysvallat siirtyy jo kolmen maalin johtoon Kendall Coyne Schofieldin osumalla. Suomi ei ole saanut yhtään laukausta kohti maalia toisessa erässä, kun on pelattu kuutisen minuuttia.

Kello 15.41: Suomi ei onnistu maalinteossa ylivoimalla. Yhdysvallat pääsee vielä ottelun ensimmäisen erän loppuhetkillä ylivoimalle, kun Sanni Rantala passitetaan rangaistusaitioon. Lisämaaleja ei nähdä, joten erätauolle siirrytään Yhdysvaltojen 2-0-johtolukemista. Avauserän laukaukset 14-5 Yhdysvalloille.

Kello 15.37: Yhdysvallat siirtyy kahden maalin johtoon ylivoimalla. Alexandra Carpenter viimeistelee ajassa 13.00 Petra Niemisen istuessa jäähyllä.

Kello 15.31: Amanda Kessel siirtää Yhdysvallat 1-0-johtoon, kun avauserää on pelattu 10.37.

Kello 15.26: Suomen ja Yhdysvaltojen välinen ottelu on keskeytynyt vakavan loukkaantumisen takia. Suomalaispelaaja kaatui Yhdysvaltojen varakapteeni Brianna Deckerin jalan päälle ja hänet jouduttiin kuljettamaan pois jäältä. Tilanne 0-0.

Kello 15.10: Naisleijonat aloittaa oman urakkansa Pekingissä kohtaamalla hallitsevan olympiavoittajan Yhdysvallat.

Kello 14.50: Suomalaiset kumparelaskijat aloittivat kisat upeasti! Jimi Salonen oli neljäs ja Olli Penttala yhdeksäs karsinnassa. Severi Vierelä jatkaa 25. sijalta toiseen karsintaan, joka lasketaan ennen loppukilpailua lauantaina.

Kello 13.56: Penttala on seitsemän laskijan jälkeen neljäntenä. Seuraava suomalainen on Jimi Salonen, jonka lähtönumero on 15.

Kello 13.50: Karsinnassa on mukana 30 laskijaa. Kymmenen parasta etenevät suoraan finaaliin ja loput kisaavat finaalipaikoista vielä toisessa karsinnassa.

Kello 13.47: Olli Penttala on ensimmäinen suomalaisurheilija Pekingin olympialaisissa. Toisena kumparelaskun karsinnassa laskenut Penttala saa puhtaasta karsintasuorituksestaan pisteet 75,95, mikä siivittää suomalaisen kärkipaikalle.

Kello 13.30: 15 minuutin päästä nähdään ensimmäiset suomalaisurheilijat Pekingin olympianäyttämöllä, kun Olli Penttala, Jimi Salonen ja Severi Vierelä jahtaavat finaalipaikkaa kumparelaskun karsinnassa.

Kello 12.53: Naisten olympiajääkiekossa nähtiin ensimmäinen yllätys, kun Japani yllätti Ruotsin avausottelussaan 3-1.

Kello 12.25: Mäkihyppääjä Niko Kytösahon koronatartunnasta tiedotettiin maanantaina. Mäkihyppy maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoi torstaina, että ainakin lauantainen normaalimäen karsinta jää Kytösaholta väliin, koska tämä ei pääse vielä matkustamaan Pekingiin.

Kello 10.05: Pekingin olympianäyttämöllä nähtiin torstaina ikävä loukkaantuminen, kun japanilainen lumilautailija Rina Yoshika kaatui rajusti slopestylen harjoituksissa.

Kello 10.03: Leijonat saapui Pekingiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Kaikki ei kuitenkaan sujunut täysin ongelmitta, kun Pekingin lentokentän järjestelyt hidastivat joukkueen matkaa.

Kello 8.36: Naisten jääkiekon ensimmäiset ottelut on saatu pelattua. Kanada löi Sveitsin tylysti 12-1. Tshekki puolestaan kukisti Kiinan 3-1.

Kello 07.58: Iivo Niskasen kisaurakka alkaa sunnuntaina yhdistelmäkisassa. Niskanen kertoi torstaina medialle lähtevänsä tekemään matkalle tulosta.

Kello 06.45: Suomen maastohiihtojoukkue nimesi aiemmin tänään hiihtäjät lauantain ja sunnuntain yhdistelmäkilpailuun. Katso Suomen hiihtäjät alta:

Kello 06.35: Pekingissä päivä on jo käynnistynyt naisten jääkiekon osalta kahdella ottelulla. Kanada-Sveitsi- ja Tshekki-Kiina -otteluiden avauserät ovat parhaillaan käynnissä.

Kello 06.30: Naisleijonien olympiaturnaus alkaa heti kovalla ottelulla, kun vastaan luistelee vauhdikas ja vaarallinen USA. Suomi lähtee otteluun seuraavalla kokoonpanolla.