Norjan maastohiihtojoukkue ei saa täyttä ryhmää olympialaisten avausmatkalle – Therese Johaugilta tyhjentävä kommentti

Norjan maastohiihtomaajoukkue asetti lauantaina kisattavaan olympialaisten naisten yhdistelmäkilpailuun vain kolme hiihtäjää. Vuonomaa valitsi kisojen maastohiihtoavaukseen ensimmäistä henkilökohtaista olympiavoittoaan jahtaavan Therese Johaugin, nuoren Helene Marie Fossesholmin sekä varahiihtäjänä kisoihin päässeen Ragnhild Hagan.

Hiihdon hallitsijamaa on kärsinyt kisojen alla koronatartunnoista, kun Heidi Weng ja Anne Kjersti Kalvå saivat viime viikolla Italian-leirillä positiiviset testitulokset.

Norjalla on olympialaisten henkilökohtaisille matkoille neljän hiihtäjän kiintiö. Muun muassa kaksoset Lotta ja Tiril Udnes Weng keskittyvät myöhempiin kisoihin.

–  Olemme keskellä pandemiaa, ja kaksi urheilijaamme ovat saaneet tartunnan, Norjan maastohiihtojoukkueen johtaja Espen Bjervig selitti VG:lle.

Kalvå ja Weng ovat yhä karanteenissa Italiassa. Viime viikonloppuna Norja nimitti kaksinkertaisen olympiavoittajan Hagan kisoihin Kalvån tilalle.

– Se on surullista, että tilanne on tämä, mutta nyt meidän täytyy ottaa paras irti siitä, Johaug totesi Expressenille.

Italiassa on karanteenissa myös norjalaishuippu Simen Hegstad Krüger, miesten yhdistelmäkilpailun hallitseva olympiavoittaja. Krügerin poissaolosta huolimatta Norja saa miesten yhdistelmäkisaan täyden osanoton, kun Johannes Hösflot Kläbo, Hans Christer Holund, Sjur Röthe ja Pål Golberg starttaavat olympia-avaukseen.

Ruotsi nimesi yhdistelmämatkoille täydet kahdeksan kilpailijaa. Naisten kisassa länsinaapurin hiihtäjinä toimivat Frida Karlsson, Ebba Andersson, Moa Olsson ja yhdeksän olympiamitalia voittanut Charlotte Kalla.

Sunnuntain miesten kisassa Ruotsin väreissä kisaavat Jens Burman, William Poromaa, Leo Johansson ja Calle Halfvarsson.

Lue myös:

    Uusimmat