Suomalaisurheilijan olympiahaaveet murenemassa tylysti – sitkeä korona kiusana: "Ei hän mitenkään ehdi lauantaiksi tänne"

Niko Kytösaholla on edelleen koronatartunta, eikä hän ehdi Pekingin olympialaisten avauskisaan, Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen vahvistaa MTV Urheilulle. 

Kytösahon koronatartunnasta tiedotettiin tämän viikon maanantaina. Hänellä oli todettu tartunta edellisellä viikolla.  

Hyppääjä epäili jo tuolloin, että ehtiminen ajoissa Kiinaan tulevan lauantain karsintakilpailua varten tuottaa haasteita. Nyt tuo toivo on mennyt. 

– Tähän mennessä ei ole vielä tullut negatiivista tulosta. Eikä hän mitenkään ehdi lauantaiksi tänne, päävalmentaja Väätäinen kommentoi MTV Urheilulle Suomen aikaa puoliltä päivin torstaina.

Kytösahon tartunta uhkaa myös Suomen osallistumista ensi maanantain sekajoukkuemäkeen, sillä Suomella on tällä hetkellä olympiamaisemissa vain yksi mieshyppääjä, Antti Aalto

Kytösaho totesi alkuviikolla, että hän sairastaa koronaa oireettomasti. Hän tarvitsee kuitenkin neljä negatiivista testitulosta päästäkseen kisamatkalle.  

Miesten mäkihypyn normaalimäen karsinta hypätään lauantaina Suomen aikaa kello 8.20 alkaen. Loppukilpailu alkaa sunnuntaina kello 13. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.  

Juttua korjattu 4.2. kello 5.49: Kytösaho tarvitsee kisamatkaa varten neljä, ei kahta, negatiivista näytettä. 

Lue myös:

    Uusimmat