Väitteet Therese Johaugista olivat liikaa – Ruotsin hiihtopomo vihjailee Norjan vilunkipelistä

Norjalainen hiihtoväki oli sitä mieltä, että Therese Johaug ei ollut parhaassa vireessään, kun hän hävisi maailmancupin kisoissa Ruotsin Frida Karlssonille. Ruotsin hiihtopomo Anders Byström on epäileväinen väitteiden suhteen.

Karlsson ja Johaug ovat suurimpia voittajasuosikkeja Pekingin olympialaisten maastohiihdossa. Kaksikon välillä on nähty kiivasta taistoa tämän kauden maailmancupissa ja molemmat ovat pystyneet napsimaan voittoja.

Norjalaisvalmentajat Pål Gunnar Mikkelsplass ja Ole Morten Iversen ovat olleet sitä mieltä, että Johaug ei olisi ollut parhaassa iskussa hävitessään Karlssonille ja ettei tappiot stressaisi häntä. Byström myöntää, että kyse voi olla vilunkipelistä.

– Se voi ehdottomasti olla niin, mutta sen tekeminen olisi alhaista. Siinä on kyse Theresen tsemppaamisesta, jotta hän tuntee olevansa siinä kunnossa, missä hänen pitää olla. Mehän voisimme sanoa, että Frida ei ollut syksyllä lähelläkään huippukuntoa, Byström totesi Expressenille.

Johaug oli Byströmin mielestä jo ennen joulua hyvässä kunnossa.

– Ehdottomasti. Hänhän oli harjoitellut hyvin koko vuoden, mutta se on selvää, että hän on nyt parempi. Frida ja Ebba (Andersson) myös, Byström sanoi.

Johaugilta kysyttiin torstain lehdistötilaisuudessa olympialaisten kisakylässä Byströmin kommenteista, mutta hän ei tahtonut tarttua siihen tarkemmin.

– Minusta tuntuu, että olen joulun jälkeen ottanut askeleita eteenpäin. Siltä minusta on tuntunut kovissa harjoituksissani, mutta saamme nähdä, että saanko sen mukaan kisaladulle, Johaug sanoi.

Norjalaisvalmentaja Iversen antoi suoremman vastauksen väitteeseen.

– En ymmärrä ongelmaa. Parhailla hiihtäjillä on päätavoitteena olympialaiset ja suunnitelmana on mennä siellä kovempaa kuin muun kauden aikana. Jos kyse olisi vilunkipelistä, ei en ymmärrä sitä, Iversen totesi.

Lauantaina on edessä ensimmäinen koitos Johaugin ja Karlssonin välillä. Karlsson uskoo, että Johaug lähtee alussa kovaa ja kisassa kovaa vauhtia alusta saakka.

– Hän voi tehdä niin, mutta sitten hän voi väsyä lopussa, Karlsson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat