Tre Kronorilla vain puolet joukkueesta mukana ensimmäisissä harjoituksissa Pekingin olympiakisoissa

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue ei saanut hyvää starttia Pekingin olympiakisamatkalleen. Joukkueen varusteet saapuivat myöhässä tiukempien tarkastelujen jälkeen ja sen vuoksi puolet pelaajista puuttui ensimmäisistä harjoituksista.

Ruotsi järjesti torstai-iltana ensimmäisen harjoitusvuoron, mutta paikalla oli vain 12 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Maajoukkuejohdon mukaan kyse ei ollut positiivisista koronanäytteistä vaan varusteiden puuttumisesta. 

– Mitä minä olen kuullut, niin kukaan ei ole antanut positiivista näytettä, mutta Ruotsin olympiakomitealla on tarkempi seuranta sen suhteen, Anton Lander sanoi Aftonbladetille.

Jääkiekkovarusteet olivat jääneet lentokentälle perusteelliseen tutkimukseen.

– Varusteiden kanssa oli tänään hiukan hässäkkää, joten pidimme vapaaehtoiset jääharjoitukset. Toiset menivät kuntosalille ja toiset jäälle. Mukavaa olla jäällä ja herättää keho lennon jälkeen, Lander totesi.

Ruotsin olympiaturnaus miesten osalta käynnistyy ensi torstaina Latviaa vastaan. Sen valmistautuminen kisoihin on ollut vaikeaa, sillä koronatilanne on estänyt tavanomaisen harjoittelun ja kokoontumiset. Useat pelaajista eivät ole harjoitelleet seurajoukkueensa kanssa viikkoihin ja edellisestä pelistäkin on aikaa lähes kuukausi.

Lue myös:

    Uusimmat