MM-leiriltä yllätyssiirto liigakokoonpanoon herätti kysymyksen jopa Kaapo Kakosta – Nuorten Leijonien GM kertoo faktat

Nuorten jääkiekkomaajoukkueen MM-kisoihin valmistavalla leirillä ollut Otto Kivenmäki on tänään yllättäen Porin Ässien liigakokoonpanossa.

Nuorten Leijonien leiriryhmän muutoksista ei kerrottu julkisesti, mutta nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoo MTV Urheilulle, että Kivenmäen lisäksi Aleks Haatanen on matkannut Vierumäeltä kotiin.

Molemmat ovat hyökkääjiä, joten tällä hetkellä ryhmässä on vain 12 hyökkääjää. Joukkue matkustaa torstaiaamuna Tshekkeihin, ja ennen MM-kisoja pelataan kaksi harjoitusottelua – lauantaina Saksaa ja maanantaina Kanadaa vastaan. Sen jälkeen MM-joukkue lyödään lukkoon.

– Meillä on muutamia pelaajia, jotka jäävät kotiin tässä kohtaa. Katsomme 21. ja 22. päivä, että lennätetäänkö pelaajia edestakaisin, kun Euroopassa ollaan. Minimoimme Tshekkiin lähtevän porukan ja menemme päivä kerrallaan, Oikarinen selventää.

– Tilanne elää vielä aika vahvasti, katsotaan sitten, kun on harjoituspelejä pelattu. Meillä on muitakin Suomessa olevia varamiehiä kuin pelkästään nämä kaksi. Heille on kerrottu tilanne ja heillä on tieto, että pitää olla koko ajan valmiudessa. Se voi olla yksi soitto, ja 4-5 tunnin päästä lähtee kone kohti Tshekkiä, hän jatkaa.

Oikarinen painottaa, ettei Kivenmäen ja Haatasen tilalle ole suoraan tulossa ketään. Kun hyökkääjiä on kuitenkin harjoituspeleihin lähdettäessä vain tasan neljään hyökkäysketjuun, herää kysymys, odotetaanko pelaajia ryhmän ulkopuolelta.

Kiinnostavimmat vaihtoehdot ovat New York Rangersissa pelaava Kaapo Kakko sekä Montrealin Jesperi Kotkaniemi, joka on kuitenkin loukkaantuneena aivotärähdyksen vuoksi. Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen kertoi jo aiemmin, ettei joukkue odota NHL-pelaajia kisoihin.

Onko vielä mahdollista, että Kakko tulisi MM-kisoihin?

– NHL-seurat eivät päästä pelaajiaan, se on tämän hetken tieto. Olemme käyneet keskysteluja New Yorkin suuntaan ja Montrealin suuntaan, viimeksi toissa iltana. Sieltä on saatu aika selkeä informaatio, ettei tule kysymykseen, Oikarinen sanoo.

Muutoksia voi kuitenkin ennen Tapaninpäivänä alkavia kisoja tapahtua. Nyt kotiin jäävät pelaajat voivat hyvinkin vielä päätyä MM-joukkueeseen.

– Se on se juttu, että jos jotain tapahtuu, meillä on valmius. Jos näyttää, että joku (pelaaja) ei sovikaan tähän, niin vaihdetaan pelaajia päikseen. Haluamme pitää ryhmä mahdollisimman tiiviinä, sen takia ei perinteistä viittä kenttää ole koko ajan mukana, Oikarinen sanoo.

– Katsomme siellä (Tshekeissä) vielä pelaajia, vähän heidän henkistä kapasiteettia. Meillä on kolme pelaajaa viime vuoden joukkueesta, muut ovat uusia noihin karkeloihin. Lisäksi joku voi aina sairastua tai loukkaantua, hän toteaa.

MM-joukkueeseen saa nimetä kokonaisuudessaan kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa. Suomi kohtaa MM-avauksessa Trinecissä Ruotsin, ottelu alkaa 26. joulukuuta kello 20.00 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat