Kaapo Kakon nelosketjuun heivannut Rangers-valmentaja kertoo ratkaisun taustoista: ”Olen puhunut hänen kanssaan”

Nelosketjuun pudotettu NHL-tulokas Kaapo Kakko on edelleen tärkeä tulevaisuuden pelaaja New York Rangersille, mutta päävalmentaja David Quinnin mukaan suomalaisen kanssa on käyty keskusteluita kärkiketjun paikan ansaitsemisen vaatimuksista.

Kakko pelasi aiemmin Artemi Panarinin ja Ryan Stromen tai Mika Zibanejadin rinnalla, mutta joutui nyt ottamaan roolin neloskentästä. Se vaikuttaa kohutun kärkivarauksen tapauksessa isolta pettymykseltä, mutta Quinnin mukaan johtopäätöksiä ei tule vielä vetää.

– Olen puhunut hänen kanssaan asioista, joita hän tarvitsee ollakseen tehokas ja pysyäkseen kahden kärkiketjun roolissa, Quinn kertoo New York Postin haastattelussa.

– Tiedän, että ihmiset tykkäävät puhua 18-19-vuotiaista, ja kun heitä vähän siirrellään, se näyttää paljon isommalta asialta kuin se minusta oikeasti on.

– Mutta hän on saanut kamalasti jääaikaa ja mahdollisuuksia, ja hän saa jatkossakin kamalasti jääaikaa ja mahdollisuuksia, mutta tässä pelissä ajattelin näin, Quinn kommentoi.

Quinn kuitenkin huomauttaa, että Kakko joutuu nyt huomattavasti kovempaan rytmiin, mihin hän on tottunut SM-liigassa ja kansainvälisissä peleissä. Rangers palasi juuri neljän ottelun rankalta vieraskiertueelta.

– Uskon, että sillä on osittain vaikutusta 18-vuotiaalle, joka ei ole tottunut näin järeään aikatauluun miehiä vastaan pienessä kaukalossa, Quinn sanoo.

Samaan aikaan Greg McKegg teki kokoonpanossa nousua eikä Rangersin valmennusjohto voinut pelkän draft-statuksen takia pitää Kakkoa väkisin vastuussa. Mikään ei silti valmentajan mukaan ole muuttunut suhtautumisessa Kakkoon.

– Tällä kaudella on ollut paljon hyviä juttuja. Rakastamme häntä pelaajana, Quinn vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat