Mestarien liigan topit ja flopit: Liekehtivä torni villitsi myös sairasvuoteella makaavan Harry Kanen

MTV Urheilun toimitus listaa jalkapallon Mestarien liigan kierroksen jälkeen viikon onnistujat ja epäonnistujat.

Eurooppalaisen seurajalkapallon ykköskilpailussa pyörähti käyntiin neljännesvälierät neljän kohtaamisen voimin. 

Kierroksen neljässä ottelussa PSG haki 2-0-vierasvoiton Manchester Unitedista, AS Roma kukisti Porton kotonaan 2-1, Tottenham murskasi Dortmundin 3-0 ja Real Madrid kellisti Ajaxin vieraissa 2-1. 

TOPIT

Jan Verthongen

Laidalla pelannut belgialaispuolustaja oli Tottenhamin hahmo lontoolaisia riemastuttaneessa kotivoitossa. Pitkänhuiskea Verthongen alusti avausmaalin upealla syötöllä ja ohjasi itse keskityksestä toisen väkevän nousun päätteeksi. Osuma oli hänelle uran ensimmäinen Mestarien liigassa, ja hän teki 1+1-tehot ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun 2013. Lyhyesti sanottuna, Verthongen liekehti, kuten myös Spursin loukkaantunut tähtihyökkääjä Harry Kane summasi Twitterissä.   


Angel di Maria

Argentiinalaishyökkääjä nousi vahvimmin esiin, kun PSG antoi oppitunnin Manchester Unitedille ja päätti tylyllä tavalla Ole Gunnar Solskjärin kuherruskuukauden brittijätin peräsimessä. Di Maria, joka pelasi ManU:ssa 32 ottelua kaudella 2014-15, oli koko illan United-fanien hampaissa, mutta hentorakenteinen taituri näytti imevän tästä vain lisävoimaa. Edes raju taklaus metalliaitoihin ei pysäyttänyt Di Mariaa, joka alusti PSG:n molemmat maalit suvereenissa voitossa. Ja oliko jollakin ikävä Neymaria ja Edinson Cavania? Thomas Tuchelin luotsaama PSG osoitti Manchesterissa olevansa yksi kilpailun kovimmista mestarisuosikeista. 


Nicolo Zaniolo

Työnäyte on melko vakuuttava, kun 19-vuotias hyökkääjä iskee kaksi osumaa uransa ensimmäisessä Mestarien liigan pudotuspelissä. Zaniolo viimeisteli kahdesti jääkylmällä tavalla Edin Dzekon esityöstä – toisessa oli onneakin mukana, kun pallo kimposi jalkaan tolppakudin jälkeen.  


FLOPIT

Paul Pogba

Unitedin jatkomahdollisuudet ovat 0-2-kotitappion jälkeen Pariisissa olemattomat, mutta Pogban ulosajo ei ainakaan helpota urakkaa. Ranskalaisässä törttöili itsensä suihkuun toisella keltaisella kortilla ottelun 90. minuutilla ja taklasi samalla itsensä pihalle toisesta osasta. Todella tyhmä temppu, sillä Pogba on ollut Unitedin ykköspelaaja Solskjärin aikakaudella. 


Ajaxin viimeistely

Viime aikoina huonoja tuloksia Hollannin liigassa takonut Ajax menetti yllätyssaumansa Real Madridia vastaan. VAR vei heiltä yhden tehdyn maalin, mutta paikkoja oli niin moneen muuhunkin osumaan, että hollantilaisryhmä olisi voinut pedata loistoasetelmat Santiago Bernabeulle kahden viikon päähän. Se oli sinnikäs yritys, kuten asiantuntija Petri Pasanen summasi C Moren studiossa. Ajax pelasi hyvin, mutta kokenut Real näytti, kuinka voitetaan huonommalla pelillä. 


Mestarien liiga C Morella ensi viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Lyon – Barcelona klo 21.45 C More Sport 2
Liverpool – Bayern München klo 21.55 C More Sport 1

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Schalke – Manchester City klo 21.45 C More Sport 2
Atletico Madrid – Juventus klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat