Kyrö: Kuitunen katkaisi sauvan salaisella sopimuksella

Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö jatkoi dopingpaljastuksiaan Helsingin Sanomissa. Kyrön mukaan Virpi Kuitusella oli korkeiden hemoglobiiniarvojen kanssa ongelmia jo Lahden MM-kisojen 2001 alla.

Kuitunen antoi maailmancupin kilpailussa Italian Brussonissa 16. joulukuuta 2000 hemoglobiininäytteen, joka ylitti Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) raja-arvon. Hän ei saanut lähtölupaa kilpailuun, mutta kielteisen julkisuuden välttämiseksi kotikisojen alla asia salattiin.

- Tein silloin mittaushuoneessa FIS:n Bengt-Erik Bengtssonin (FIS:n maastohiihdon silloinen lajijohtaja) kanssa sellaisen sopimuksen, että Kuitunen saa pitää lähtönumeronsa ja startata, kunhan hän ei tule maaliin, Kyrö kertoi Helsingin Sanomille.

Kuitunen katkaisi tahallaan sauvansa kolmen kilometrin kohdalla ja keskeytti.

Nykyään eläkkeellä oleva Bengtsson vahvisti HS:lle tehneensä kyseisen sopimuksen.

Kuitunen oli yksi kuudesta suomalaishiihtäjästä, joka jäi Lahdessa kiinni Hemohes-plasmanlaajentajan käytöstä. Kuitunen on väittänyt luulleensa, että hänelle annettiin nesteytyksessä tavallista suola-sokeriliuosta eikä mitään kiellettyä ainetta. Kyrön mukaan Kuitunen kuitenkin tiesi hyvin, mitä ainetta hän sai.

(MTV3)

(Tulosruutu 19.6.2008)
(Tulosruutu 18.06.2008)
(Seitsemän uutiset 18.06.2008)
(Tulosruutu 17.06.2008)
(08.04.2008)

Lue myös:

    Uusimmat