Piirainen dopingjatkotoimista: Ei yllätys

Suomen Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piirainen ei ollut yllättynyt, että keväällä jälleen pintaan noussut ns. hiihtodopingjuttu johtaa jatkotoimiin. Piiraisen mukaan on hyvä, että tutkintaa hoitaa neutraali taho.

Valtakunnansyyttäjävirasto vahvisti tiistaina, että se on pyytänyt Keskusrikospoliisilta lisätutkintaa liittyen ns. hiihtodopingjuttuun. Seuraavaksi kuulustellaan ainakin maastohiihtomaajoukkueen entistä päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä.

- Tämä on ollut odotettavissa, kun asia sai niin paljon julkisuutta mediassa, Piirainen sanoo MTV3:lle.

- Lisätutkinta sopii Hiihtoliitolle, sillä jos Valtakunnansyyttäjävirasto on nähnyt lisätutkinnan tarpeellisena, niin on hyvä että asia tutkitaan nyt kunnolla. Sinänsä on harmillista, että asia on noussut esiin tähän asti parin vuoden välein, eikä sitä ole aikoinaan tutkittu loppuun asti. Olisi toivonut, että kaikki olisi saatu kerralla selville, Piirainen jatkaa.

KRP:n lisätutkinnassa pyritään selvittämään onko aiemmissa hiihtodopingoikeudenkäynneissä annettu totuudenvastaista tietoa. Piirainen ei lähtenyt ennustamaan, löytyykö selvityksissä uutta ratkaisevaa tietoa.

- Lopputulosta ei voi vielä arvioida. Hyvää asiassa on se, että asian tutkintaa hoitaa tällä kertaa neutraali taho, Piirainen korostaa.

- Toivottavasti tapaus saadaan tutkittu nyt kunnolla loppuun asti. Mielellään tässä eläisi ilman näitä asioita, Piirainen päättää.

(MTV3-Kimmo Rantala)

Lue myös:

    Uusimmat