Kyrö vahvisti: Sain Vähäsöyringiltä dopingia

Maastohiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kertoo saaneensa vuonna 1998 säilytettäväkseen Hiihtoliiton kasvuhormonia ja epo-hormonia.

Kyrön mukaan aineet toi hänelle silloinen lajipäällikkö Pekka Vähäsöyrinki sen jälkeen, kun STT oli julkaissut dopinguutisensa.

Kyrö kertoi STT:lle tulleensa tuolla tavoin vedetyksi mukaan dopingkuvioon. Kyrön mukaan Hiihtoliitossa oli systemaattinen dopingkulttuuri 1990-luvulla.

STT ei tavoittanut tiistaina iltapäivällä Pekka Vähäsöyrinkiä. Hän ei vastannut yhteydenottopyyntöihin.

Useat vaativat aikoinaan korvauksia

STT julkaisi vuonna 1998 uutisia, joiden mukaan eräs suomalainen maastohiihtäjä oli hankkinut kasvuhormonia ja Hiihtoliiton johtavat henkilöt olisivat olleet kiinnostuneita kasvuhormoneista.

Uutiselle ei löytynyt pohjaa oikeudessa, ja STT:n silloinen päätoimittaja ja toimittaja tuomittiin julkisesta herjauksesta. Jotkut Hiihtoliiton edustajat vaativat jutun yhteydessä STT:ltä korvauksia, ja niitä myös määrättiin maksettavaksi. Asianomistajia juttuun ilmaantui kaikkiaan noin parikymmentä.

Myöhemmin Kari-Pekka Kyrön dopingsotkuja käsiteltiin oikeudessa. Hän sai vuonna 2004 tuomion dopingaineen salakuljetuksesta ja petoksen yrityksestä. Petoksen yritys liittyi STT:n dopingoikeudenkäyntiin. STT:ltä korvauksia vaatinut Kyrö oli väittänyt oikeudessa, ettei suomalaisessa hiihdossa käytetty dopingia hänen valmentaja-aikanaan.

(Seitsemän uutiset 16.06.2008)

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat